28 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2), Türkiye genelinde 81 ilde binlerce adayın katılımıyla tamamlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen bu önemli sınavın ardından, adaylar sorulara ve cevap anahtarına erişebilirler.

TEV burs başvurusu ne zaman? TEV bursu başvurusu nasıl yapılır? TEV burs başvurusu ne zaman? TEV bursu başvurusu nasıl yapılır?

ALES Soruları Nasıl Öğrenilecek?

ÖSYM, sınav soruları ve cevap anahtarını adayların erişimine açtı. Adaylar, https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sisteme giriş yaparak, Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarını PDF formatında indirebilirler.

ALES Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM'nin açıklamasına göre, 2024 ALES/2 sınav sonuçları 16 Ağustos 2024 tarihinde ilan edilecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, sonuçlar beş yıl süreyle geçerliliğini koruyacak. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi https://sonuc.osym.gov.tr ve ÖSYM mobil uygulamaları üzerinden, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. ÖSYM, sınav sonuç belgesinin basılmayacağını ve adayların adreslerine gönderilmeyeceğini duyurdu.

Kaynak: HABER MERKEZİ