Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için heyecan dolu bir geri sayım başladı. ÖSYM tarafından iki yılda bir düzenlenen EKPSS, bu yıl 28 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylar, sınav giriş yerlerini öğrenmek için ÖSYM AİS ekranını kontrol ediyorlar. Peki, EKPSS sınav giriş belgesi yayınlandı mı, sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

EKPSS NE ZAMAN?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), 28 Nisan 2024 Pazar günü tek oturumda düzenlenecek. Sınav, saat 10.15'te başlayacak. Adaylar, sınav binalarına saat 10.00'dan sonra alınmayacak ve sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına giriş yapılmayacak.

EKPSS SINAV YERLERİ BELLİ OLDU MU?

EKPSS sınav giriş belgeleri henüz yayınlanmadı. Adaylar, sınav giriş yerlerinin söz konusu oturumdan yaklaşık 10 gün önce açıklanmasını bekliyor.

EKPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL VE NEREDEN ALINIR?

EKPSS sınav giriş belgesi adayların evlerine postalanmayacak. Sınavın yapılacağı tarih yaklaştıkça, adaylar T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin resmi internet sitesinden sınav giriş belgelerini indirebilecekler. Bu belgelerde sınav merkezi, bina ve salon bilgileri, adayın fotoğrafı, engel durumu ve gerektiğinde kullanılacak araç gereçler gibi detaylar yer alacak. Adaylar, sınavda bu belgenin çıktısını yanlarında bulundurmak zorunda olacaklar ve belgedeki fotoğraflarının net bir şekilde görünmesine özen göstermeliler. Sınav salonu dışında sınava giren adayların sınavı geçersiz sayılacak.

Bakan Tekin Öğretmen Atama Sayısı ve Başvuru Takvimi Açıkladı Bakan Tekin Öğretmen Atama Sayısı ve Başvuru Takvimi Açıkladı