Green Card başvuru sonuçları, her adayın 16 haneli teyit numarası, soyadı, doğum yılı ve kimlik doğrulama kodu ile sorgulanabilecek.

Emekliler, emlak vergisi muafiyeti için ne yapmalı Emekliler, emlak vergisi muafiyeti için ne yapmalı

Ekranlarında adaylar, seçilip seçilmediklerini öğrenebilecekler. Aynı zamanda, Çeşitlilik Vizesi katılımcıları da seçildiklerine dair bilgilendirme alacakları, başvurularına nasıl devam etmeleri gerektiği konusunda gerekli talimatları ve göçmen vize mülakatı randevu tarihi ve saati gibi ayrıntılı bilgileri dvprogram.state.gov adresinden edinebilecekler. İşte Green Card için başvuru şartları! 

Green Card Başvuru Şartları 

- Her yıl Amerikan hükümeti, Green Card çekilişine katılım için uygun ülkeler listesini açıklıyor. Türkiye de  bu listeye dahil olan ülkeler arasında yer alıyor.

- Green Card başvurusu yapabilmek için en az lise mezunu olmak gerekiyor veya son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olmak şartı aranıyor.

- Green Card başvurusu yapabilmek için başvuru sahibinin 18 yaşının üstünde olması gerekiyor.

- Green Card başvuruları, resmi web sayfası üzerinden yapılmalıdır. Posta veya elden yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmemektedir.

- Green Card başvurusu için istenilen fotoğraf, belirtilen ölçülere tam olarak uyumlu olmalıdır. Fotoğraf uyumsuzluğu nedeniyle birçok adayın başvurusu reddedilebilmektedir.

- Başvuru formunu doldurduktan sonra verilen konfirmasyon numarasını dikkatlice saklamak önemlidir, çünkü bu numarayı tekrar isteme şansınız bulunmamaktadır.

- Başvurmak için belirli bir maddi güce sahip olma şartı aranmıyor.
- Başvurmak için İngilizce yeterliliği talep edilmiyor.
- Evli çiftlerin başvurusu, kazanan kişinin otomatik olarak eşi ve çocuklarının da Green Card sahibi olma şansını artırıyor, bu da başvuru şansını ikiye katlıyor.