LGS 2024 ne zaman ve saat kaçta? Öğrenciler, LGS için geri sayıma başladı. Haziran ayında gerçekleşecek olan LGS sınavıyla ilgili merak edilenler arasında sınav tarihi ve saati ilk sıralarda yer alıyor.

LGS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Merkezi Sınav, 02 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleşecek. Sınav, Türkiye saatiyle birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. İki oturumdan oluşan sınavın birinci oturumunda sözel alan soruları, 75 dakika sürecek. İkinci oturumda ise sayısal alan soruları yer alacak ve süre 80 dakika olacak.

LGS SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU?

Sınav giriş yerleri, salonları, sıra numaraları ve varsa sınav tedbir hizmeti bilgileri, 24 Mayıs 2024 tarihinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden erişilebilir olacak. Fotoğraflı sınav giriş belgeleri ise 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren okul müdürlükleri aracılığıyla elektronik ortamda alınacak ve öğrencilere teslim edilecek. Bunun için öğrenciler, (https://eokul.meb.gov.tr/) adresini ziyaret edebilirler.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gaziantep’te Eğitim Dünyası Buluşturacak Etkinlik Gaziantep’te Eğitim Dünyası Buluşturacak Etkinlik

Merkezî Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet sitesinden duyurulacak. Sınav sonuç belgeleri posta yoluyla öğrencilere gönderilmeyecek.