Sınavda ter döken 1 milyon 38 bin 192 öğrenci, şimdi de merakla tercih sürecini bekliyor. LGS tercih süreci, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak ve öğrencilerin geleceğini şekillendirecek önemli bir dönemeç olacak. İşte, veli ve öğrencilerin merakla beklediği LGS tercih sürecine dair tüm detaylar.

LGS SONUÇLARININ AÇIKLANMA TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran'da gerçekleştirilen LGS'nin sonuçlarını 28 Haziran'da duyuracak. Sınav sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi meb.gov.tr üzerinden erişilebilecek.

LGS TERCİH HAKLARI NASIL OLACAK?

LGS'ye katılan öğrenciler, yerel yerleştirme sürecinde en fazla 5 okul tercih edebilecekler. Bu tercihlerden ilk üçünü kayıt alanlarından yapmaları gerekiyor. Aynı okul türünden ise en fazla üç tercih yapılabilecek. Yerel yerleştirmenin ardından merkezi sınavla öğrenci alan okullar için 10, pansiyonlu okullar için ise 5 okul tercihi daha yaparak toplamda 20 okul tercih edilebilecek.

Üniversiteler ne zaman açılıyor? 2024-2025 YÖK üniversite açılış tarihi Üniversiteler ne zaman açılıyor? 2024-2025 YÖK üniversite açılış tarihi

2024 LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2024 LGS sonuçlarının 28 Haziran 2024'te açıklanmasının ardından tercih süreci başlayacak. Geçen yıl 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılan tercihlerin bu yılki başlangıç tarihi henüz belirlenmedi. Tercih süreci, e-okul sisteminden yürütülecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan resmi duyurulara göre, tercih tarihleri ve diğer detaylar kamuoyu ile paylaşılacak.

Kaynak: Haber Merkezi