2024 Ramazan ayı için geri sayım başladı. Müslümanlar için mübarek bir ay olan Ramazan ayı, İslam dinine inananlar için büyük önem taşıyor. Müslümanlar, 2024 Ramazan ayının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvimde ramazan ayının başlama tarihi yer aldı. İşte Ramazan ayının başlayacağı tarih…

2024 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 dini takvimiyle birlikte Ramazan ayının başlangıç tarihi belirlendi. Buna göre, 2024 Ramazan ayı 11 Mart 2024 Pazartesi günü başlayacak. İlk oruç için sahura ise 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece kalkılacak.

2024 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı arefesi bu yıl 9 Nisan 2024 Salı gününe denk geliyor. Bayram ise 10-12 Nisan 2024 tarihlerinde kutlanacak.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

Ramazan ayı, manevi güzelliklerle dolu bir zaman dilimidir ve müminler için büyük bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin, ebedi mutluluğun kapısını aralar. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulur. Bu ay, hayır, yardım ve Kur'an'la dolu bir aydır.

Ramazan ayı, insanlığa hidayet ve mutluluğa ulaştırmak için Kur'an-ı Kerim'in bu ayda inmeye başlamasıyla da özel bir öneme sahiptir. Ayrıca, İslam'ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesiyle de ayrı bir anlam kazanır. Bu sebeplerle Ramazan, müminler için büyük bir fırsat ve berekettir.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Flaş Kiralık Araç Açıklaması Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Flaş Kiralık Araç Açıklaması