GİBTÜ'den Cambridge Üniversitesi'nde tarihi sempozyum GİBTÜ'den Cambridge Üniversitesi'nde tarihi sempozyum

8-9 Haziran tarihlerinde yapılan 2024 YKS'ye toplam 3 milyon 120 bin 878 aday katıldı. Sınav, Temel Yetenek Testi (TYT), Alan Yetenek Testi (AYT) ve Yabancı Dil Seviye Tespit Testi (YDT) olmak üzere üç ayrı oturumda düzenlendi. Sonuçların, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan "sonuc.osym.gov.tr" üzerinden açıklanacağı duyuruldu.

2024 YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM'nin verdiği bilgilere göre, 2024 YKS sonuçları 17 Temmuz'da ilan edilecek. Geçtiğimiz yıl YKS sonuçları planlandığı üzere 20 Temmuz'da açıklanmıştı. Acak bu yıl sonuçların daha erken açıklanıp açıklanmayacağı konusu henüz netlik kazanmadı. ÖSYM, geçmişte bazı sınav sonuçlarını beklenmedik bir şekilde erken açıklama eğilimi gösterdiği için, adayların bu konuda kesin bir tarih beklemesi zor olabilir.

YKS Puanları Nasıl Hesaplanır?

YKS'de adayların her bir testten aldıkları doğru ve yanlış cevap sayıları, doğru sayısından yanlışların dörtte birinin çıkarılması yöntemi ile ham puan hesaplanır. Bu ham puanlar, ortalama ve standart sapma hesaplamaları sonucunda standart puanlara dönüştürülür. ÖSYM tarafından iptal edilen sorular hesaba katılmaz ve kalan geçerli sorular üzerinden yeniden bir değerlendirme yapılır. TYT, AYT ve YDT için elde edilen standart puanlar ve bu testlerin ağırlıkları, adayların toplam puanlarını belirler.

YKS Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

YKS sonuçları açıklandığında, adaylar ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" web adresini kullanarak T.C. Kimlik Numarası ve ÖSYM şifreleri ile sonuçlarını kontrol edebilirler. Ayrıca, e-Devlet platformu üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) aracılığıyla da sonuç sorgulaması yapılabilir.

YKS 2024 SONUÇ EKRANINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Haber Merkezi