MEB’den Köklü Değişiklik! Ara Tatiller Kaldırılıyor! MEB’den Köklü Değişiklik! Ara Tatiller Kaldırılıyor!

Halı temizliğiyle ilgili dikkat çeken uyarı Konya Profesyonel Halı Yıkamacılar Derneği Başkanı Mehmet Mıhoğlugil'den geldi. Halıdaki lekeleri çıkarırken yapılan en büyük hatalardan birinin doğrudan deterjan kullanımı olduğunu belirten Mıhoğlugil, bu alışkanlığın hem halının dokusuna hem de rengine zarar verdiğini söyledi.

40 yıllık deneyimiyle konuşan Mıhoğlugil, halıdaki lekelerin nasıl daha etkili temizlenebileceğine dair önemli ipuçları paylaştı. Yanlış ürün kullanımının temizlik sürecini olumsuz etkilediğini belirten Mıhoğlugil, lekelerin çıkarılmasında yaygın kullanılan deterjan ve leke çıkarıcıların yerine başka bir yöntemin daha başarılı olduğunu ifade etti. Deneyimli isim, doğru temizlik yöntemini kullanmanın hem halının ömrünü uzattığını hem de lekelerin daha kolay çıkarılmasını sağladığını vurguladı. Mıhoğlugil, halı temizliğinde dikkat edilmesi gereken püf noktalarını da sıraladı.

Lekeye Deterjan Dökmeyin

Özellikle çay gibi sıvıların halıya dökülmesi durumunda birçok kişinin hemen deterjana yöneldiğini ifade eden Mıhoğlugil, bu yöntemin lekeyi çıkaracağına daha da kalıcı hale getirebileceğini vurguladı. "Deterjan, lekenin yayılmasına ve rengin solmasına neden olur" diyen Mıhoğlugil, bu gibi durumlarda yapılması gerekenin sadece bir bardak su dökmek ve profesyonel temizlik firmalarından destek almak olduğunu belirtti.


Halıların Yılda En Az 1 Kez Yıkanması Gerekiyor

Mıhoğlugil, halıların insan sağlığıyla doğrudan ilişkili olduğuna dikkat çekerek, evlerde biriken tozun alerjilere ve solunum yolu rahatsızlıklarına neden olabileceğini söyledi. Özellikle çocuklu aileler için halı temizliğinin önemine değinen Mıhoğlugil, halıların yılda en az bir kez, çocuklu evlerde ise daha sık yıkanması gerektiğini vurguladı.


Profesyonel Temizlik Şart

Halı yıkama sürecinde su ve enerji tasarrufuna da dikkat edilmesi gerektiğini belirten Mıhoğlugil, profesyonel yıkama şirketlerinin kullandığı makineler sayesinde daha az su ve deterjan kullanıldığını ifade etti. Konya’da suda yüksek miktarda bulunan kirece karşı özel kimyasallar kullandıklarını da belirten Mıhoğlugil, "Doğayı ve su kaynaklarını korumak hepimizin sorumluluğu. Halılar yalnızca temiz değil, sürdürülebilir yöntemlerle de yıkanmalı" diye konuştu.
 

Kaynak: AA