Sakın uyuma!

Açlık ve düşük kan şekeri uykuya dalmanızı engelleyebilir. Bu, aç olduğunuzda veya aç hissettiğinizde hafif uykuya ve erken uyanmaya yol açabilir. Alışveriş yapmayın!

Acıktığımızda hepimiz ihtiyacımız olandan daha fazla yemek yeriz. Bunun altında yatan en büyük sebep açlığın bize verdiği içgüdüdür. Bu nedenle alışveriş yaparken açlık ve boş mide bizi herhangi bir mağazaya sürükler. Bu yüzden aç olduğunuzda alışverişe çıkmayın.

Tartışmayın!

Araştırmalar açlığın insanları daha saldırgan hale getirebileceğini gösteriyor. Aşırı tepki verme olasılığınız daha yüksek olduğundan aç karnına tartışmaktan kaçının. Bu nedenle asla aç karnına biriyle tartışmaya girmeyin.

Egzersiz yapmayın!

Bazı insanlar aç karnına egzersiz yapmanın daha fazla kalori yakacağına inanıyor. Ancak oruç egzersizi yağ kaybını etkilemez. Bunun yerine kas kaybına neden olur. Bu nedenle aç karnına egzersiz yapmayın.

Kahve içmeyin!

Kafeinsiz kahve bile aç karnına tüketildiğinde mide yanmasına neden olabilir. Ayrıca aç karnına kahve içmek mide asidi üretimini uyararak sindirim sorunlarına neden olabilir.

Narenciye suyu içmeyin!

Portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi turunçgillerde bulunan asidik ve sert lifler aç karnını uyarabilir. Bu özellikle gastritli hastalar için önemlidir. Bu nedenle asla aç karnına narenciye suyu içmeyin.

Sakız çiğnemeyin!

Sakız çiğnendiğinde üretilen sindirim asitleri, aç karnına mide zarına zarar verebilir ve gastrite yol açabilir. Tok karnına bile sakızı 10 dakikadan fazla çiğnemeyin. Sağlığınız için sakızı dikkatli tüketin ve asla aç karnına sakız çiğnemeyin.

İlaç yok!

İlaç aç karnına alınmamalıdır. İlaçların aç karnına alınması etkinliğini kaybetmesinin yanı sıra mide kanaması gibi ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilir. Bu nedenle asla aç karnına ilaç almayın.