Tirşik otunun ana vatanı Akdeniz bölgesidir. Sıcak iklimlerde yetişen bu ot, daha çok Osmaniye ve Adana'da bulunur. Çiğ halinin zehirli olduğu unutulmamalı ve kullanılacaksa mutlaka haşlanmalıdır. Ayda bir tüketildiğinde hastalanmaya engel oluyor.

Ülkemizin zengin bitki örtüsü içinde, pek çok kişinin adını bilmediği şifalı otlar bulunmaktadır. Bunlardan biri de tirşik otudur. Peki, tirşik otu nedir ve faydaları nelerdir? 

Cilt Mantarı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri: Bilmeniz Gerekenler Cilt Mantarı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri: Bilmeniz Gerekenler

Tirşik Otunun Faydaları:

İştah açıcı etkisi vardır.

Romatizma ağrılarına iyi gelir.

Bağırsaklardaki parazitleri temizler.

İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.

Kanama problemlerini azaltır.

Ateş düşürücü özelliğe sahiptir.

Mide asit seviyesini dengeler.

Diyabet hastalarına faydalıdır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kas ve kemik sağlığını destekler.

Mideyi rahatlatır.

Doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Zararları:

Tirşik otu kesinlikle çiğ olarak tüketilmemelidir çünkü çiğ hali zararlı olabilir ve zehirlenmeye yol açabilir. Bu nedenle, tirşik otu tüketmeden önce mutlaka haşlanmalıdır. En sağlıklı tüketim şekli çorba haline getirilmesidir.

Tirşik Otu Nasıl Kullanılır?

Çiğ olarak tüketilmemesi gereken tirşik otu, çorba olarak hazırlanabilir. Eldivenle temizlenen tirşik otuna, buğday, yoğurt, un ve nohut gibi malzemeler eklenerek çorba yapılabilir. Tirşik otu çorbası, özellikle kış mevsimi öncesinde ayda en az bir kez içilerek sık hastalanmaktan korunabilir.

Kaynak: Haber Merkezi