Bahar mevsimi; doğanın uyanışı, güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte birçok kişi için aynı zamanda burun akıntısı, hapşırık, gözlerde kaşıntı ve halsizlik gibi alerjik belirtiler anlamına geliyor. Özellikle mevsimsel alerji olarak bilinen saman nezlesi, ilkbahar aylarında en çok şikâyet edilen rahatsızlıkların başında geliyor. Alerji ilaçlarına ek olarak, uzmanlar tarafından önerilen doğal yöntemlerle semptomları hafifletmek mümkün.

İşte Bahar Alerjisine İyi Gelen 3 Doğal Kür:

1. Isırgan Otu Çayı Kürü

Isırgan otu, anti-inflamatuar etkisiyle bilinir ve alerjik reaksiyonları hafifletmeye yardımcı olur.

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı kurutulmuş ısırgan otu

1 bardak sıcak su

Hazırlanışı:

Isırgan otu sıcak suda 5-7 dakika demlendikten sonra süzülerek içilir. Günde 1-2 fincan tüketilmesi önerilir. Düzenli kullanımda burun tıkanıklığını ve gözlerdeki kaşıntıyı azaltır.

2. Bal-Limon-Karışımı Kürü

Doğal bal, bulunduğunuz bölgedeki polenlere karşı vücudun bağışıklık geliştirmesine yardımcı olur. Limon ise C vitamini desteği sağlar.

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı doğal süzme bal

1 tatlı kaşığı taze limon suyu

Ilık su

Hazırlanışı:

Günde 1 Bardak Yeterli! Bu Bitki Çayı Cildi Toksinlerden Arındırıyor Günde 1 Bardak Yeterli! Bu Bitki Çayı Cildi Toksinlerden Arındırıyor

Ilık suya bal ve limon eklenerek sabah aç karnına içilir. Hem bağışıklığı güçlendirir hem de boğaz tahrişine iyi gelir.

3. Zencefil ve Tarçınlı Buhar Banyosu

Zencefil ve tarçın, solunum yollarını açıcı ve rahatlatıcı özellikleriyle bilinir.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil

1 çubuk tarçın

1 litre kaynar su

Hazırlanışı:

Malzemeler kaynar suya eklenir. Baş üzerine havlu örtülerek buhar 10 dakika solunur. Burun tıkanıklığını açar, nefes almayı kolaylaştırır.

Uzmanlardan Uyarı 

Uzmanlar, doğal kürlerin alerji semptomlarını hafifletmede destekleyici rol oynayabileceğini ancak ilaç tedavilerinin yerine geçmemesi gerektiğini vurguluyor. Özellikle kronik hastalığı olan bireylerin, bu tarifleri uygulamadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi