Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin kampüs içeresinde kullanmaları amacıyla eski rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun döneminde 600 adet sarı renkte bisiklet alınarak taşıt işletme müdürlüğünde öğrencilerin kullanımına sunulmuştu. Uygulama eski rektör Prof. Dr. Ali Gür döneminde de devam ettirildi. Üniversiteye gelen öğrenciler bu uygulamayı çok olumlu bularak bisikletlere biniyorlardı.
Bisikletler önce depoya çekildi
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın göreve başlayınca bu uygulamayı durdurdu. 10 yıl boyunca devam eden kampüs içerisinde bisiklet kullanımı sona erdirilirken, Özaydın’ın talimatı doğrultusunda bisikletler depoya çekilerek üç yıl atıl durumda bekletildi.
Ardından hurdaya çıkartıldı
Bir süre atıl durumda bekletilen ve kullanılmayan 600 adet bisikletle ilgili olarak daha sonra şok bir karar alındı. Rektörlükten üst düzey bir yetkili tarafından bisikletlerin demirbaş kayıtlarını tutan Sağlık Kültür Spor Daire başkanlığına verilen talimatla sağlam ve kullanılabilir durumdaki bisikletlerin hurdaya çıkartılması kararlaştırıldı. Böylece yüzde 90’ı sapasağlam olan 600 adet sarı bisiklet verilen talimat gereği hurdaya ayrıldı.
Bisikletler nerede?
Hurdaya ayrılan ve yüzde 90’ı sapasağlam olan bisikletler, bir süre depoda bekletildikten sonra, geçtiğimiz günlerde kamyonetlere yüklenerek üniversite dışına nakliye edildi. Hurdaya çıkartılan sağlam bisikletlerin hiç bir resmi yazı olmadan üniversite dışına çıkartılmasının ardından, herkes bisikletlerin akıbetini merak ediyor. Bisikletin, kimlerin izni ile üniversite dışına çıkartıldığı merak konusu olurken, şu soruların cevap bekliyor…
Bisikletler kaynak yaratmak için mi satıldı?
Hurda olarak satıldı ise hurda ücreti resmi kayıtlara girdi mi?
Başka bir resmi kuruma bağışlandı mı?
Bağışlandı ise demirbaş devir tutanağı var mı?
Bu işin talimatını kim verdi?
Kimler yasal olmayan işlem tesis etti?
Bu işlemden kolluk birimlerinin haberi var mı?