Yapılan araştırmalar, kahvenin bağırsaktaki milyarlarca faydalı mikroorganizmayı beslediğini ve böylece sindirim sistemi sağlığını olumlu yönde etkilediğini gösteriyor. "Beslenme uzmanı Nicola Schubrook'un yaptığı açıklamalara göre, kahve mikro biyomumuzu olumlu yönde etkiler ve sağlığımızı iyileştirmek adına faydalı 'iyi bakteri' türlerini ortaya çıkarabilir."
Kahvenin Faydaları Nelerdir?
Yapılan bilimsel çalışmalar, düzenli kahve tüketiminin bağırsak mikrobiyotasını zenginleştirdiğini ve bu durumun karaciğer hastalıkları ile kalp-damar rahatsızlıklarının riskini azaltabileceğini ortaya koyuyor. Kahvenin içeriğindeki klorojenik asitler, tip 2 diyabet ve yağlı karaciğer hastalığının önlenmesine yardımcı olabilecek özellikler taşıyor. Bu bileşenlerin, kahvenin sindirim sistemine olan olumlu etkileriyle ilişkili olduğu düşünülüyor.
Kahve Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kahve hazırlanış biçimi ve içeriği, sağlık üzerindeki etkiler açısından önem taşır. Örneğin, kahveye eklenen süt, içerdiği polifenollerin emilimini azaltabilir. Bu yüzden kahveye süt ya da şeker eklememek öneriliyor. Kahve çekirdeğinin türü de önemlidir; Arabica çekirdekleri genellikle daha az kafein içerirken, koyu kavrulmuş çekirdekler daha fazla antioksidan barındırır.