İşte SGK'nın kabul ettiği hastalıklarla malulen emeklilik şartları:

1. Malulen Emeklilik Şartları: Malulen emekli olabilmek için belli başlı şartları yerine getirmek gerekmektedir. Bu şartlardan biri kişinin en az on yıl sigortalı bir şekilde çalışmış olmasıdır. Malulen emekli olmak için diğer şartları öğrenmek önemlidir.

2. SGK'nın Kabul Ettiği Hastalıklar: SGK, malulen emeklilik için geçerli olan hastalıkların listesini paylaştı. Bu hastalıklar arasında nörolojik, psikiyatrik, göz, boğaz, onkolojik, hematolojik, travmatolojik, romatolojik, gastroenterolojik, dermatolojik hastalıklar ve kalp-damar hastalıkları gibi birçok kategori bulunmaktadır. Özellikle kanser, beyin tümörü, MS, şizofreni, görme azlığı, parkinson, demans gibi hastalıklar malulen emeklilik için değerlendirilen durumlar arasındadır.

3. Malulen Emeklilik Şartları Nelerdir? Malulen emekli olabilmek için kişinin işe girdikten sonra ortaya çıkan maluliyetinin en az %60 oranında olduğunu kanıtlayan bir rapor alması gerekmektedir. Bu rapor, iş göremezlik durumunu resmi olarak belgeleyen bir doktor raporudur.

4. Kimler Malulen Emekli Olabilir? Bir işverene bağlı işçi olarak çalışanlar, kendi adına Bağ-Kur’lu olarak çalışanlar ve kamu görevlileri; çalışma gücünü veya iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle meslekte çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybetmesi halinde malulen emekliliğe hak kazanabilirler.

5. Malulen Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır? Malulen emeklilik başvurusu için bağlı bulunulan Sosyal Güvenlik İl veya Merkez Müdürlüğü'ne başvurulması gerekmektedir.

6. Malulen Emeklilik için SGK'nın Belirlediği Hastalıklar: SGK'nın belirlediği hastalıklar arasında kanser, beyin tümörü, MS, şizofreni, görme azlığı, parkinson, demans, epilepsi, anemi, behçet hastalığı, şeker hastalığı, karaciğer hastalıkları, kalp yetmezliği, kalp nakli, akciğer nakli, tüberküloz, AIDS, böbrek nakli, solunum sistemi hastalıkları, denge bozuklukları gibi birçok rahatsızlık yer almaktadır.