Yatırım İzleme ve Koordinasyon başkanlığı tarafından yapıldığı öğrenilen Mücahitler Mahallesi Ali Fuat Cebesoy Bulvarı’ndaki hasarlı iş merkezinin dış yüzeyi perde ile çekildi. Güvenlik önlemlerin yok denecek kadar az olduğu, tedbirin alınmadığı yıkımda iş merkezinin tepesine çıkarılan iş makinesi de korkuttu. İş merkezinin bulunduğu alanın sadece şeritle çekildiği yıkım çalışmasında trafik aksı ile yaya trafiğinin kapanmaması dikkat çekti. Güvenlik önlemlerinin alınmadığı, sulama sisteminin de devreye sokulmadığı yıkımda sistemin yanlış bir şekilde işlediğine dikkat çekildi.
Ne Olacak?
Hasarlı olan ve yıkım kararı verilen iş merkeziyle ilgili yapılan yıkım çalışması korkuttu. Çevreden geçen vatandaşlar, “İlk kez böyle bir yıkım görüyoruz. Gerçekten güvenlik önlemi yok. Yukarıdan birisinin başına kırılan bir parça düşse ne olacak ?” Yorumunu yaptı.
Dökülen Taşlar Var
Yoldan geçen vatandaş, “Tam ana cadde üzerinde böyle bir yıkım için gerekli önlemlerin ve uyarıların yapılması gerekirdi. Ben şuradaki şeritleri bile görmedim. Sadece binadan dökülen taş seslerine kafamı çevirince fark ettim. Ana cadde de bu tam bir tedbirsizliktir. Birine bir şey olsa kim bunun sorumluluğunu alacak? Yetkililer gerekli önlemleri almalı.” dedi.
Çevredeki esnaf, “Yıkımın şu an bize bir zararı yok. Fakat yıkımın ilerleyen sürecinde bize zarar verecek bir duruma gelmesinde o zaman müdahale de bulunuruz.” ifadelerini kullandı.