Bağcı’nın Dijital Turizm Parasına Yatırım Yapan Yüzlerce Kişiyi Dolandırdığı İddia Ediliyor
2008 yılında kurduğu Genç Turizmciler Derneği ile tanınan Bulut Bağcı, sonrasında kurduğu World Tourism Forum ile adını duyurdu. Ancak şimdi, Bağcı'nın dijital turizm parasıyla yüzlerce insanı dolandırdığı iddia ediliyor. TourismX adını verdiği coin projesinde toplanan paralarla uluslararası turizm projelerine yatırım yapılması ve müşterilerin bu kripto para birimiyle seyahat elementlerini satın alabilmesi planlanıyordu. Ancak Bağcı'nın vaatlerine göre coinleri satmayacak, otellerden gelen gelirlerle yeni alımlar yapılacaktı.
Dünya çapında gelecek vaadeden turizm projelerine yatırım yapılacaktı
Bağcı’nın geliştirdiği TourismX projesi, TRMX Token aracılığıyla fon üretip dünya çapında gelecek vaadeden turizm projelerine yatırım yapmayı planlıyordu. Ancak projenin arkasındaki şirketin çekilmesiyle yatırımcılar mağdur oldu.
TourismX projesiyle mağdur edildiği ileri sürülen yurttaşlar, Telegram’da bir grup kurarak görüş alışverişinde bulunuyor. Sosyal medyada başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, ilgili bakanları işaret ederek tweet atan mağdurlar, yardım bekliyor.
Bağcı’nın TourismX projesine 130, 200 hatta 600 bin dolar yatıran insanların olduğu belirtiliyor. Bu şirkete para kaptıranların arasında memur, öğretmen, işçi, serbest çalışan gibi toplumun çeşitli kesimlerinden çok sayıda insan bulunuyor.
Avukat Dr. Ahmet Keşli, “Yüzlerce hatta binlerce mağdur var. Bunlar sadece Türkiye’de bilinenler. Bir de bunun yurt dışı ayağı var ve bunları bilmiyoruz. Türkiye’de onlarca insan davayı takip etmemiz için vekâlet vermek istiyor. Bir süre sonra yurt dışındaki mağdurlar da ortaya çıkacaktır.” diyor.
Bağcı’nın TourismX’te toplanan paraların yüzde 80’inden fazlasını çektiği ve yakınlarının hesabına aktardığı ileri sürülüyor. Keşli, “Halihazırda Malatya’da derdest olan bir şikayet var. Onlarca kişi bize müracaat ederek yasal süreç başlatmak istiyor. Bu bildiğiniz Çiftlikbank, Thodex, Coinspace veya diğer kripto para/coin dolandırıcılıkları ile aynı. Yani insanları aldatarak onlardan para topluyor. Bu işi de iki yakını üzerinden yapıyor. Yani ortada, teşekkül halinde işlenmiş örgütlü bir suç var.” şeklinde konuşuyor.
Bağcı’nın şu anda Türkiye’de ikametgahının olmadığını, firari durumda olduğunu ileri süren Avukat Ahmet Keşli, “Yurt dışında ikamet ediyormuş gibi gösteriyor. Aslında Türkiye’de sabit ikametgahı olmadığı için tutuklamanın bütün şartları oluşmuş durumda. Derhal yurt dışı çıkış yasağı konulmalı ve doğrudan tutukluluğa sevk edilerek yargılanmalı.” dedi.
Bağcı’nın kendisine ait sosyal medya hesaplarında paylaştığı videolarda sürekli yeni yatırımlar peşinde koştuğu; Bali’den Çad’a, Dubai’den Afrika’ya kadar pek çok otel projesi için görüştüğünü, kimilerinin anlaşmasını imzaladığını, kimilerinin ise açılmak üzere olduğunu belirtiyor. Ancak ne yapılan bir anlaşma, ne devam eden bir proje ne de açılmak üzere olan bir otel var ortada.