Kangrene dönen bir çok sorunu dile getiren ve çözüm isteyen Öztürkmen, emeklilere yapılan zam, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Cumhur İttifakının özellikle sınır bölgelerine gönderilen askerleri seçmen olarak kaydetmesi ve Cumhurbaşkanlığına ait saraylara 2024 yılı  bütçesinden ayrılan harcamaları Meclis kürsüsünden gündeme taşıdı.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, TBMM Genel Kurul çalışmalarında sık sık söz alarak Türkiye’nin sorunlarına çözüm aramaya devam ediyor. 

Öztürkmen, emeklilere yapılan zam, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Cumhur İttifakının özellikle sınır bölgelerine gönderilen askerleri seçmen olarak kaydetmesi ve Cumhurbaşkanlığına ait saraylara 2024 yılı  bütçesinden ayrılan harcamaları meclis kürsüsünden gündeme taşıdı.

Konuşmasına seçim bölgesi Gaziantep’ten bir emekli vatandaşın gönderdiği mektubu okuyarak başlayan Hasan Öztürkmen, torba yasa görüşmelerinin sürdüğü iki gündür muhalefet Milletvekillerinin her şeyi söylediklerini, buna rağmen AKP’nin emeklileri yok sayan, ezen düzenlemeleri Meclis’ten geçirdiğini belirtti.

2024, Emekli Yılı Değil, Sefalet Yılı Oldu

Seçim bölgesi Gaziantep'ten bir vatandaşın gönderdiği yazıyı okumak istediğini söyleyen Öztürkmen şöyle konuştu:

"Hayaldi gerçek oldu, 2024 emekli yılı değil, sefalet yılı oldu. AKP iktidarının, açlık sınırı altında yaşama mahkûm ettiği 16 milyon emekli insanca yaşamak istiyor. 2002 Aralıkta en düşük işçi emeklisi aylığı asgari ücretin yüzde 40 üzerindeyken şimdi asgari ücretin yüzde 58'ine geriledi. Yirmi yıl önce maaşlarına güvenerek ev, araba alabilen emekli, kamu görevlileri şimdilerde ev kirasını zor ödüyor." Aynı mağduriyeti yaşayan bir memur emeklisi vatandaşımızın da bu yoldaki mesajı biraz uzun olmakla birlikte, kısaltarak okumaya çalışıyorum: "Her birimiz Devlet Memurları Yasası'na ve Emekli Sandığı Yasası'na göre en az yirmi beş yıl bilfiil çalışarak 9000 gün emeklilik keseneği yatırdık. Örneğin, ben otuz küsur yıl on bir gün, eşim on üç bin yedi yüz on gün çalıştı. Maaş bağlanma oranlarımız çalıştığımız dönemde aldığımız maaşın yüzde 70'i civarındaydı ve yasa gereği memura yapılan maaş artışı aynı oranda emekliye de yansıtılırdı. Şimdi memurlara verilen seyyanen zamdan da faydalanamaz olduk. Şu anda kamuda SSK'ye bağlı çalışan hizmetli bizden 10 bin lira, yeni işe başlayan ortaöğrenim mezunu memur ise 12 bin lira daha fazla maaş alıyor. Emeklileri tek çatı altında toplayacağız diye Emekli Sandığının malını mülkünü satarak SGK'ye yama yapanlar şimdi de 2 milyon 300 bin emeklinin yasal hakkı olan parayı ödemeyerek EYT'lilerin maaşını bize ödetiyorlar. Kamuya yıllarımızı verdikten sonra hem mağdur edildik hem de itibarsızlaştırıldık" diyor.

Cumhur İttifakı Yine Seçim Hilelerine Başladı

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Cumhur ittifakının seçim hilelerine başladığını, sınır bölgelerine askerlerin getirildiğini ve seçmen olarak kaydettirildiklerini ifade eden Hasan Öztürkmen,” Cumhur İttifakı yine bir seçim öncesi hilelere başladı. Gaziantep'in Karkamış ilçesinde, Suriye'nin Cerablus ilçesinde görev yapan 300'den fazla asker yerel seçimde seçmen dengesini değiştirmek için Karkamış ilçemizin Etiler Mahallesi'ne kaydettirilmiştir. Türkiye'nin her tarafından bu şekilde haberler gelmektedir; kimisi köyden, kimisi şehirden, kimisi ilçeden ama özellikle sınır bölgelerinde askerlerin getirilerek kaydettirildiğine dair yoğun şikâyetler almaktayız. Herhâlde emekliyle dalga geçmekten, emekliyi ezmekten dolayı emekliden umudunu kesen AKP iktidarı gözünü yine bu şekilde seçim hilelerine dikmiş durumda gözüküyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Saraylarına Milyonlar Ayrılırken Barak Sulama Projesi'ne Bir Kuruş Yatırılmıyor

CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, 2024 yılı bütçesinden seçim bölgesi Gaziantep’in Barak ovasındaki sulama projesine pay ayrılmazken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saray bütçelerine milyonlar ayrıldığını vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

Genç çocuklarımız, ilkokul öğrencilerimiz simit parası bulamazken, bir tost parası bile bulamazken, saraylar sultanı Sayın Erdoğan'ın saraylarını saymak istiyorum: Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Sarayı, Vahdettin Köşkü, Huber Köşkü, Florya Köşkü, Aynalı Kavak Kasrı, Beykoz Kasrı, Çankaya Köşkü ve Cumhurbaşkanlığı sarayı ama bir de bunun yanında... Hani, burada konuşmalarda şiirler söylenilerek deniliyor ya: "Gitmesek de gelmesek de o köy bizim köyümüzdür." Her ne kadar Sayın Cumhurbaşkanı gitmese de, senede bir gün 25 Ağustos'ta gittiği saraya, Bitlis'teki Ahlat Köşkü 2024 Yılı Yatırım Programı'na tekrar alınmış ve Ahlat Köşkü'nün maliyeti 662 milyon 440 bin TL'den 1 milyar 219 milyon 901 bin 598 TL'ye çıkarılmış. 12 sarayın üzerine bir de Okluk Koyu var. Ona da ne zaman gideceği, gidip gitmeyeceği belli değil. Okluk koyu da 2024 yılı programına dâhil edilmiş ve proje tutarı 685 milyon 500 bin TL'den 725 milyon 362 bin 738 TL'ye çıkarılmış.  Ama, yüz binlerce insanın geçim kaynağı olan 70-80 köyün geçim kaynağı olacak olan Barak Sulama Projesi'ne bir kuruş yatırılmamış” HABER MERKEZİ