Meclis, emeklilerin ve memurların beklentilerini karşılamak amacıyla iş kanunu ve çalışma saatlerinde yenilikler yapmaya başladı.
Bu adımlar, hem emeklilerin refahını artırmayı hem de çalışanların yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlarken, toplumun genel ekonomik ve sosyal dengesini güçlendirme hedefini taşımaktadır. Yapılacak yeni çalışmaların detayları haberimizde.
Yerel seçimlerin sona ermesiyle belediye başkanları görevlerine başladı.
4 yıldan uzun süredir seçimsiz geçen sürecin ardından, bayram tatili bitimiyle TBMM yoğun bir çalışma dönemine girdi.
Meclis'in gündeminde yer alan önemli reformlar arasında 3600 ek gösterge yasası, tamamlayıcı emeklilik, iş kanunundaki değişiklikler, çalışma saatlerine yönelik yenilikler ve uzaktan, esnek çalışma modelleri bulunmaktadır.
Küçük esnaflara yönelik olarak ise, SSK ve Bağ-Kur arasındaki farklar sona erdi ve özellikle küçük esnaf için yeni düzenlemeler getirildi.
Basit usulde vergilendirilen yaklaşık 1 milyon küçük esnaf için Bağ-Kur prim koşulu 9 bin günden 7200 güne düşürüldü.
Bu değişiklikle, esnaf 5 yıl (1800 gün) daha az prim ödeyerek erken emeklilik hakkı kazanabilecek.
Ev kadınlarına yönelik destekler de genişletildi. Yeni düzenleme ile isteğe bağlı sigorta primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak.
Asgari ücret üzerinden hesaplanan en düşük isteğe bağlı sigorta primi 6 bin 400 lira 80 kuruşken, bu tutarın 2 bin 133 lira 60 kuruşu devlet tarafından ödenecek.