Uzun yıllardır yurt dışında yaşayanları tedirgin edecek o hamle meclisten geçti. İngiltere ve Almanya ülkeye kaçak olarak gelen iltica hakkı bulunmayanların hızla sınır dışı edilmesi için yasa teklifini onayladı.
Meclisten geçen karar sonrası gözler yurt dışında kaçak olarak yaşayan Türklere çevrildi. İngiltere'ye kaçak olarak gitmiş olan Türkler, ilticaları red aldıktan sonra ülkesine geri dönmediğinde nasıl bir sonuç bekliyor?
O Türkler Yaşamını Ruanda Kampında Geçirecek!
Meclisten geçerek oy birliği ile karara bağlanan yasa kapsamında iltica reddi alanlar ilginç bir yaptırımla karşılaşacak.
İngiltere hükümetinin aldığı karar doğrultusunda kaçak olarak ülkeye giren Türkler, iltica başvurusunda bulunduktan sonra ülkeye geri dönemezse Ruanda adı verilen bir bölgede kurulacak kampa transfer edilecek.
Farklı ülkelerden İngiltere'ye gelmiş ve sınır dışı edilmiş diğer vatandaşlarla beraber o kampta yaşamaya devam edecek.
Kaçak Göçmenler için Karar Verildi!
“Hızlı ve kolay sınır dışı” adı verilen yasa hem Almanya hem İngiltere hükümeti tarafından kabul edildi. Bu kararın ardından İngiltere'de başlangıçta toplamda 50.000 Türk'ün sınır dışı edileceğine yönelik haberler yayıldı.
Yeni yasa ile beraber ülkeye kaçak olarak girmiş veya suç işlemiş olan kişilerin sınır dışı edilmesi daha kolay hale getirilmiş oldu.
Öte yandan Almanya'da kurulacak Ruanda adı verilen kamplar ile Doğu Avrupa kampları Avrupa birliği ile yapılan anlaşma kapsamında 2026 yılında kurulmaya başlanacak.
Hızırlı Sınır Dışı Yasası ile Neler Değişti?
İngiltere ve Almanya hükümetinin kabul ettiği bu yasa ile başka neler değişti? Tasarı kapsamında polise daha geniş yetkiler verildi. Kaçakların en fazla 10 gün gözaltında tutulması kararı 28 güne çıkarıldı.
Soruşturma sürecinde bilgi vermekten kaçınanlar veya zorluk çıkaranlar gözaltına alınabilecek. İnsan tacirliği yapanlar ağır cezalarla beraber sınır dışı edilecek. Birden çok suça karışmış olan kaçak göçmen anında hızlı şekilde sınır dışı edilebilecek.