Eleman.net tarafından yapılan bir araştırmaya göre, çalışanların yüzde 39'u hiç yol ücreti almadıklarını belirtiyor. Ayrıca, ankete katılanların yüzde 76’sı, önceki yıla kıyasla yol masraflarının yüzde 50 oranında yükseldiğini ifade etti.

Ankete katılanlar arasında işe gidip gelme alışkanlıkları ve yolda harcanan süreler değerlendirildiğinde, “Sabah işe nasıl gidiyorsunuz?” sorusuna %54 “toplu taşıma”, %23 “servis”, %14 “kendi aracım”, %6 “yürüyerek” şeklinde yanıtlar alındı. Servis hizmeti olmayan çalışanlardan “Yol ücreti alıyor musunuz?” sorusuna %39 oranında “hayır” cevabı verildi.

YOL DESTEĞİ YETERSİZ

Yol yardımı alan kişilerin %58'i, aldıkları desteğin giderlerini karşılamaya yetmediğini söylerken, “Geçen yıla göre harcamalarınız ne kadar arttı?” sorusuna yanıt verenlerin %76’sı giderlerin %50 arttığını bildirdi. %18'lik bir kesim %30’luk artış yaşadığını, %6’sı ise yol masraflarında %20’lik bir artış olduğunu kaydetti.

Ankette, “İşe gidip gelirken günlük ne kadar zaman harcıyorsunuz?” sorusuna %32 “30 dakika - 1 saat”, %25 “15 – 30 dakika”, %21 “1-1,5 saat”, %11 ise “1,5-2 saat” diye cevap verdi. Katılımcıların %57’si trafik yüzünden işe geç kaldıklarını belirtti.

“Ulaşım sorunlarını çözmek için hangi çözüm işe yarar?” sorusuna verilen cevaplarda %30, “Toplu taşıma seferlerinin artırılması”, %25, “Okul ve mesai saatlerinin değiştirilmesi”, %25, “Esnek çalışma saatlerinin uygulanması”, %12 ise “Uzaktan çalışma düzenine geçilmesi” yanıtları öne çıktı.