TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise "Yeni çalışma modellerine olan ihtiyaç artıyor. Özellikle kadınlar ve gençler bu yönde taleplerde bulunuyorlar" dedi. Memurlar, esnek çalışma modellerinde iş güvencesi vurgusu yaptılar.
Uzun bir aranın ardından toplanan Çalışma Meclisi'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantıda ele alınacak konular arasında "insana yakışır iş" ve "dijital ve yeşil dönüşümün işgücü piyasalarına etkileri" olduğunu belirtti.
Işıkhan, özellikle kadın ve gençlerin istihdamına yönelik politikalar üzerinde durduklarını söyledi.
Çalışma hayatının köklü bir dönüşüm içinde olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu dönüşümün çalışanları nasıl etkilediğini ve işgücü piyasasında yarattığı fırsatlar ile tehditleri değerlendirmenin önemine dikkat çekti. "Sendikal örgütlenme, bu değişim sürecinde çok önemli bir role sahip" diyerek sendikal hareketlerin güçlenmesi gerektiğini vurguladı.
TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, esnek çalışma modellerinin olumlu yanlarını dile getirdi ve "Pandemi sonrasında Avrupa'da her dört çalışandan biri evden çalışmaya başladı. Türkiye'de ise çalışanların yüzde 30'u için uzaktan çalışma imkanı mevcut" ifadelerini kullandı.
Akkol, esnek çalışma yöntemlerinin yasal düzenlemelerle ve iyi uygulamalarla desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, esnek çalışma modeli tartışmalarına iş güvencesi meselesini getirdi.
"İşin ve emeğin geleceğini konuşurken, sendikalar ve kamu olarak bu konuları ele almalıyız" diyerek, kamuda örgütlenmenin genişletilmesi gerektiğini vurguladı.