Müzenin bulunduğu alanın Sultan Abdulaziz Emriyle 1870 (Hicri 1287)’de Redif Askerleri için yapılmış depo olduğu bilgisi ilgi uyandırdı. 

Panorama 25 Aralık Müzesi’nde; yağlıboya tekniğiyle yapılan 14 adet tablo, 3 adet diorama ve 120 metre uzunluğa, 13 metre yüksekliğe sahip eşsiz tam bir panoramik alan ile Antep Savunması tüm yönleriyle anlatılıyor. 

Bu müzenin bulunduğu alan depodan askeri kışlaya daha sonra Jandarma ,Subay lojmanları olarak kullanıldı. Sadece yandaki sokakta adı kalmış Depo Sokak.

Eğitim Görüp, Orduya Alınırlardı

1869 yılı Redif Nizamnamesi’ne göre, redif birliklerinin her an bir savaşa hazır olmaları için senede bir ay, bağlı bulundukları redif dairelerinde talim görmeleri kararlaştırılmıştır. Redif birliklerinin talimleri süresince; seferber hale gelme, harp düzeni alma, silahları tanıma ve silahları iyi derecede kullanmak üzere eğitilmeleri hususu da bu kanunla karara bağlanmıştır. 

Kanuna göre neferler talim için silah altına alındığında kendilerine maaş ve tayinât verilmiştir. İhtiyaç duydukları giyim kuşam malzemeleri bölgelerindeki redif depolarından karşılanmıştır. Bu amaçla Alleben deresi kenarına kurulan Ayntâb Redif Deposu, 1912 yılına kadar Osmanlı ordusuna hizmet vermiştir. 

Fransız bombardımanında yıkılan Redşf Deposu yeri, 1960’larda 1. Seyyar Jandarma Tümeni Karargâhı daha sonra 23. Seyyar Jandarma Tugayı olarak kullanılmıştır. Yakın zamana kadar da Astsubay Lojmanı ve Lokali olarak Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılmaya devam edilmiştir.