Mevduat faizleri, Nisan ayında enflasyon düşüldükten sonra yatırımcısına yüzde 0.16 kaybettirirken, Borsa yüzde 3.59 gibi yüksek bir getiri sundu.
Özellikle, geçtiğimiz Mart ayında da mevduat faizi enflasyona göre yüzde 0.36 oranında kayıp yaşatmıştı.
Uzmanlar, mevduat faizlerinin enflasyon oranlarını yakalayamamasının altında yatan sebepleri ve bu durumun ne zaman sona ereceğini değerlendiriyorlar.
Ekonomist Hikmet Baydar, enflasyona göre düşük kalan mevduat getirileri için "Açıklanan aylık enflasyon rakamları beklentilerin üzerinde geldi. Bu da mevduat faizlerinin reel anlamda yatırımcıyı zarara uğratmasına neden oldu," dedi.
Ayrıca, Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele kapsamında faiz oranlarını artırma zorunluluğu yaşadığına işaret edildi.
Mevduat faizlerinin daha da artıp artmayacağına dair ise net bir beklenti yok.
Ancak Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, "182 gün sonrası için yüksek faiz oranlarının devam etmeyeceğini" öngörerek, şu anki yüksek faiz oranlarının kısa süreli bir fırsat olabileceğini belirtti.
Bu durum, yatırımcıların özellikle altın, döviz ve borsa gibi diğer yatırım araçlarını da değerlendirme sürecine soktuğu bir döneme işaret ediyor.