Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, "Belediyelerin SGK'ye olan 96 milyar liralık borcu, seçimlerden sonraki iki ay içinde 120 milyar liraya çıktı.

Bu borçlu belediyelerin hemen hemen hepsi CHP'li" açıklamasında bulundu. Işıkhan, "SGK olarak" ifadesini kullanarak, borçların en kısa zamanda yasal yollardan tahsil edileceğini belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AKP tarafından bir otelde gerçekleştirilen İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

İzmir Körfezi'nde yaşanan kirlilik ve balık ölümlerine de değinen Işıkhan, "Körfez o kadar kötü kokuyor ki yaklaşılması güç. Körfez ölü balıklarla dolu. Geçen günlerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, balık ölümlerinin körfezdeki kirlilik ve oksijen yetersizliğinden kaynaklandığını açıkladı. Durum ortada; masmavi olması gereken körfez kahverengi ve ölü balıklarla dolu. CHP zihniyetinin ne insanlara ne de başka canlılara saygısı yok." şeklinde konuştu.

SGK, bir CHP'li belediyeye daha haciz işlemi başlattı

Işıkhan, İzmir'in büyük bir potansiyele sahip olduğunu fakat CHP'nin ihmalleri yüzünden bu potansiyeli henüz sergileyemediğini ifade etti.

"Sosyal güvenlik sistemi bir 'milli güvenlik' konusu olarak görüyorum," diyen Işıkhan, sistemin sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de güvence altına aldığını ve muhalefetin popülizmine kurban edilemeyecek kadar önemli olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK prim borçları hakkında şu bilgileri verdi:

"Belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcu, seçimlerden iki ay sonrasında 120 milyara çıktı. Bu borç yükü taşıyan belediyelerin çoğu CHP'li. Örneğin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin SGK borcu 5 yılda 885 kat artarak, 5,3 milyar liradan 7,8 milyar liraya çıktı. CHP yönetiminde olan İzmir ve diğer ilçeleri de borçlarını artırıyor. Belediyelerin bu borç sarmalından bir an önce çıkması gerekiyor."

Bakan Işıkhan, İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerinin de benzer durumda olduğunu belirterek, "CHP'li belediyelerin çoğu bu durumda. Eğer bu borçlar 200 milyara veya 300 milyara çıkarsa, kimse şikayet etmesin. SGK olarak, borçlarımızı bir an önce yasal yollarla tahsil edeceğiz. Çocuklarımızın ve emeklilerimizin geleceğini riske atamayız. SGK'nın aktüeryal dengesini ve sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız." şeklinde ekledi.