Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilecek olan taslak plana göre, emlak vergileri ve tapu harçları artık daha adil bir şekilde, bölgesel rayiç değerler baz alınarak hesaplanacak.
Gayrimenkul Değer Bilgi Sistemi Oluşturulacak
Bu düzenleme ile birlikte, taşınmazların değerini ve mülkiyet bilgilerini belirleyecek özel bir gayrimenkul değer bilgi merkezi oluşturulacak.
Bu merkez, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi ile entegre çalışarak, taşınmazların rayiç değerlerini belirleyecek.
Boş Konutlara Vergi Zammı Geliyor
Ayrıca, Ankara'da özellikle gündeme gelen bir başka düzenleme de boş duran konutlara yönelik vergi artışı.
Türkiye genelinde bu konutların dağılım haritaları çıkarılacak ve vergilendirme sistemi bu bilgilere göre şekillendirilecek.
Boş ve kullanılmayan evler üzerindeki vergi yükü artırılarak, bu konutların ekonomiye katkıda bulunmaları teşvik edilecek.