2024 yılında 192 ülkeye 3 milyar 102 milyon dolar ihracat yapan Birlik üyeleri en çok ihracatı AB ülkelerine gerçekleştirirken, onu sırasıyla Orta Doğu ve Afrika ülkeleri takip etti. Birlik ihracatının %59’unu tekstil, %30’unu kimyevi maddeler %6,7’sini konfeksiyon ürünleri, %2,6’sını çimento ve toprak ürünleri ve %1,8’ini makine ve aksamları oluşturduğu kaydedilirken Genel Kurul sonrası üyelere seslenen Birlik Başkanı Kileci “Tekstil sektörümüz, yalnızca üretimin değil, emeğin, kültürün ve dönüşümün de sembolü olmuştur. 2024’ün tüm zorluklarına rağmen gösterdiğimiz kararlılık ve elde ettiğimiz başarılar, ortak emeğimizin ve dayanışmamızın en somut göstergesidir. Yeşil dönüşüm, dijitalleşme ve alternatif pazarlarda cesur adımlar atma vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu yolculukta sahip olduğumuz en büyük güç, bilgi birikimimiz, beşeri sermayemiz ve değerli ihracatçılarımızın tükenmeyen azmidir. Birliğimizin ve sektörümüzün sürdürülebilir başarısı için hep birlikte, aynı azimle çalışmaya, büyük ve güçlü bir aile olmaya devam edeceğiz. Türkiye tekstil sektörünün küresel vitrinlerde çok daha güçlü yer alacağına inancımız tamdır.” dedi.
Üniversite-Sanayi İş Birlikleri Konuşuldu
Birliğin 2024 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler arasında; Londra, Paris, Münih ve Frankfurt gibi şehirlerde düzenlenen uluslararası fuarlara katılım, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm temalı projeler, eğitim ve bilgilendirme seminerleri ile üniversite-sanayi iş birlikleri yer aldı.
İkili İş Görüşmeleri Organize Edildi
Birliğin önemli faaliyetlerinden Doku Kumaş Tasarım Yarışması 2024 yılında dördüncü kez düzenlenirken, yarışma kapsamında genç tasarımcıların yurt dışı fuar ziyaretleri gerçekleştirildi. UR-GE projeleri kapsamında yurt dışı pazarlama faaliyetleri ve ikili iş görüşmeleri organize edildi.
Ayrıca, Birlik tarafından çeşitli şehirlerde faaliyet gösteren firmalara yönelik bilgilendirme ziyaretleri de gerçekleştirildi.