2021’den bu yana İspanya, İzlanda, Almanya, İtalya, Yunanistan ve Slovakya’dan eğitimciler ile işbirliği halinde çalışmalar yapılan projede uzaktan eğitimin dinamiklerine uygun bir eğitim modeli, öğretmen eğitim modülü ve platformu geliştirildi.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Melike Özyurt, ‘e-FLIP Eğitim Modeli’ olarak adlandırdıkları, modelin eğitim teknolojilerindeki gelişmelerin öğrenme-öğretme sürecine entegre edilmesinde öğretmenlere rehber niteliği taşıdığını belirterek, modelin uygulandığı sınıflarda WEB 2 araçlarından ve sanal öğrenme ortamlarından etkin bir şekilde faydalanıldığını ifade etti. Projenin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında Gaziantep’ te ve yurtdışında çeşitli öğretmen eğitimleri verildiğini belirten Doç. Dr. Özyurt son proje toplantısının Slovakya’nın Zilina şehrinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Modelin uygulanmasının yaygınlaştırılması, mesleki gelişim ve öğretmen yetiştirmeye katkı sağlanması amacı ile projede ayrıca ‘e-FLIP Eğitim Modülü’ ve bu modüle erişimin sağlandığı ‘e-FLIP Dijital Platformu’ geliştirdiklerini ifade eden Doç. Dr. Özyurt, bu eğitim modülü ve platformunun açık erişim olarak tüm eğitimcilerin ve öğretmen adaylarının hizmetine sunulduğunu belirtti. Gerçekleştirilen çalışmayı eğitim alanında bir sosyal sorumluluk çalışması olarak da nitelendirdiklerini belirten Doç. Dr. Özyurt, proje kapsamında modelin etkin uygulanışına ilişkin bir kitap hazırladıklarını ve bu kitabı da ücretsiz olarak akademisyen, eğitimci ve diğer tüm okurların erişimine sunduklarını ifade etti.

Projenin amacının eğitime katkı sağlamak olduğunu belirten Gaziantep Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Çetin,  projenin eğitim alanında önemli bir AR-GE çalışması olduğunu, bu çalışmaya emek veren tüm öğretim üyelerini tebrik ettiğini ifade etti.