Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) bünyesinde görev yapan hava trafik kontrolörlerinin zam talepleri nedeniyle iş yavaşlatma eylemi başlattıkları iddia edildi.

Bu durum, özellikle Antalya'da turizm sektörünü olumsuz etkileyerek bir krize yol açtı. Edinilen bilgilere göre, mevcut krizin haziran sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Hava trafik kontrolörlerinin bu eylemi, Antalya ve Gaziantep arasındaki uçuşlarda ciddi rötarlara sebep oluyor.

NE OLMUŞTU?

2024 yılının ilk dört ayında 888 bin yolcuya hizmet veren Gaziantep Havalimanı'nda geçtiğimiz hafta sonu yaşananlar, havalimanındaki durumun ciddiyetini bir kez daha gösterdi. Özellikle 22 Haziran Cumartesi günü yaşanan olaylar dikkat çekti.

BEŞ SAATLİK RÖTAR TEPKİ TOPLADI

Havalimanında ilk büyük problem, AJET isimli firmaya ait Ankara-Gaziantep seferinde yaşandı. 16.20'de gerçekleşmesi planlanan uçuş, beş saatlik bir gecikme ile gerçekleşti ve bu durum yolcular arasında büyük rahatsızlık yarattı. Firmanın yolcuları yeterince bilgilendirmemesi ise tepkilere neden oldu.

ÖZCAN SERT ÇIKTI

Rötar yapan uçak seferlerinden dolayı Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (GESOB) İsmet Özcan da mağdur oldu.

Özcan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

‘’AJET, rötar üstüne rötar yaparak kendisine yakışanı yapıyor. 16. 20 Ankara Gaziantep uçağı üçtür saat değiştiriyor.  5 saat rötar var. Şimdide 21.20 yaptı.  İkram diye verdikleri kurumuş küçük sandviç ve küçük meyve suyu. İnsanlar Çocuklu aileler perişan’’

RÖTAR YAPAN YAPANA

Rötarlar yalnızca Ankara-Gaziantep uçuşuyla sınırlı kalmadı. Gaziantep Havalimanından yapılan birçok uçuşun 20 dakika ila 5 saat arasında değişen sürelerde gecikme yaşadığı bildirildi. Cumartesi günü saat 18.10’da kalkması planlanan Ankara uçağı 5 saat, saat 20.35’te kalkması beklenen İstanbul uçağı ise 1 saat 10 dakika rötar yaptı.

İSTANBUL – GAZİANTEP SEFERİ HAVALİMANINA İNEMEDİ!

Cumartesi günü saat 18.30’da Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan Gaziantep uçağı, havada dört tur atmasına rağmen iniş yapamadı. Uçağın iniş yapamamasının nedeni, havalimanındaki kulede meydana gelen teknik bir arıza olarak belirlendi. Bu sebeple, uçak Şanlıurfa Havalimanına yönlendirilerek oraya iniş yaptı. Yolcular ise bu duruma sert tepki gösterdi.

Gaziantep Havalimanında peş peşe yaşanan rötarlardan sonra, Gaziantep Havalimanı’nda yaşanan sorunların ne zaman son bulacağı konusunu gündeme getirdi.