Gaziantep’te çeşitli hastanelerde görev yapan 80 civarında fizyoterapistin Ekim 2024’ten bu yana Gaziantep Şehir Hastanesine zorunlu görevlendirme ile gönderildiğini aktaran Sevda Karaca, yönetmeliğe göre 2 aydan fazla olmaması gereken re’sen görevlendirmenin yaklaşık 7 sürdüğünü belirtti. 30-35 fizyoterapistin kadrosunu Gaziantep Şehir Hastanesine aldırmak zorunda kaldığını ve diğer fizyoterapistlerin eski görev yerlerine dönmeyi beklediklerini ifade eden Karaca Bakan’a verdiği yazılı soru önergesinde “Fizyoterapistler zorunlu görevlendirmeden vazgeçilmesini, hiçbir ayrım yapılmaksızın görev yerlerine dönerek daha sağlıklı şartlarda; ekipman, personel eksikliği olmadan çalışmayı talep etmekteler. Fizyoterapistler işbu sorun ve taleplerini hastaneye ve İl Sağlık Müdürlüğüne iletmelerine karşın cevap alamadıklarını veya geçiştirildiklerini belirtmişlerdir.” şeklinde aktardı.

Fizik tedavi bölümlerinin diğer devlet hastanelerinin tamamında kapatıldığını ve Gaziantep Şehir Hastanesinde 150 yataklı fizik tedavi hastanesi açıldığını aktaran Karaca, vatandaşların Gaziantep Şehir Hastanesinde ve dolayısıyla nitelikli ve yeterli fizik tedavi hizmetine ulaşamadıklarını belirtti. Fizyoterapistlerinse, Gaziantep Şehir Hastanesine yeni cihazlar alınmadığı için diğer hastaneden getirilen neredeyse kullanılamayacak durumda olan cihazları kullanmak zorunda bırakıldıklarını aktaran Karaca, ayrıca birlikte mesai saatlerinin uzatılacağına dair bir söylentinin de kendisine iletildiğini belirtti. Milletvekili Karaca önergede “Açıldığı günden bu yana sorunları bitmeyen Gaziantep Şehir Hastanesi, halk sağlığını korumak bir yana tehlikeye atmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

EMEP Milletvekili Karaca, Bakan Koca’dan şu soruların yanıtını istedi:

1.     Gaziantep’te bulunan hastanelerin kaçında fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi bulunmaktadır? Bunlardan kaç tanesi kamu (devlet) hastanesidir? Kamu (devlet) hastanelerindeki fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümlerinin kapatılma gerekçesi nedir?

2.     Gaziantep’te toplamda kaç tane kadrolu ve sözleşmeli fizyoterapist bulunmaktadır? Bu kişilerin görevlendirmelerinin hastanelere göre dağılımı nedir?

3.     Zorunlu görevlendirme hangi amaç ve gerekçeyle yapılmaktadır? Gaziantep Şehir Hastanesine zorunlu olarak görevlendirilen fizyoterapistlerin görev süreleri dolmalarına karşın neden eski görev yerlerine iade edilmemiştir?

4.     İddia edildiği gibi mesai saatlerini uzatmak gibi bir plan var mıdır?

5.     Gaziantep’te fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde tedavi gören hasta sayısı kaçtır? Vatandaşların, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetinden yeterince sağlıklı bir şekilde yararlandıklarını düşünüyor musunuz?