Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi GAÜN bünyesinde, 8 Mart 2012 tarihinde kurulduğunu, fakültede Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü, Havacılık Yönetimi Bölümü ve Pilotaj Bölümü olmak üzere 3 bölümün bulunduğunu ifade etti
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü
Fakültemizde Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü 2014 yılında lisans eğitimine öğrenci almaya başlamıştır. Eğitim dili yüzde yüz İngilizcedir. Günümüze kadar 92 öğrenci lisans eğitiminden mezun olmuştur. Aynı zamanda Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam edilmektedir. Bu Bölümdeki Öğrenciler Havacılık Yönetimi Bölümünde “Yandal”, Makine Mühendisliği Bölümünde ise “Çiftdal” yaparak çift diploma alabiliyorlar.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz 1. Sınıf ve 3. Sınıfta 2 ayrı staj görüyorlar. Ayrıca son sınıfta bir dönem havacılık sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde Uygulamalı Mühendislik Eğitimi alıyorlar. Mezun öğrencilerimiz havacılık sektörünün önde gelen şirketlerinden TAI (TUSAŞ), HAVELSAN, BAYKAR vb. firmalarında iş imkânı buluyorlar.
Bu bölümümüz; 3 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi ve 4 Araştırma görevlisi ile eğitim öğretim faaliyetine devam etmektedir.
Havacılık Yönetimi Bölümü
Havacılık Yönetimi Bölümü 2018 yılında öğrenci alarak lisans eğitimine başlamış olup, eğitim dili yüzde yüz İngilizcedir. Aynı zamanda Havacılık Yönetimi Bölümünde yüksek lisans eğitimi verilmektedir.
Öğrencilerimiz 2. ve 3. sınıfa geldiklerinde hava alanlarında yer hizmetleri veren şirketlerde “part-time” iş bulabiliyorlar. Bu şirketler öğrencilerimizden memnun oldukları için talepler her geçen dönem artarak devam ediyor. Havacılık Yönetimi Bölümümüz; 3 Dr. Öğretim Üyesi ve 1 Araştırma görevlisi ile eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir.
Pilotaj Bölümü
Pilotaj Bölümüne henüz öğrenci alamadık. Hali hazırda 1 Doçent, 1 Dr. Öğretim Üyesi hocamız bulunmaktadır. Öğretim üyesi sayımızı asgari sayıya çıkardığımızda öğrenci almayı hedefliyoruz.
Laboratuvar İmkanları
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde öğrencilerimiz; Kompozit, Akışkanlar, Kontrol ve Dinamik Laboratuvarı olmak üzere 4 laboratuvarda eğitim almakta olup, Balistik Laboratuvarı ise kurulum aşamasındadır.
Diğer İmkanlar
Fakültemiz; öğretim üyesi kadrosu, derslikleri, toplantı salonları ve laboratuvarları ile sürekli olarak gelişmektedir. Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu sosyal etkinliklerde, projelerde, özellikle de TEKNOFEST yarışmalarına katılmak üzere çeşitli projelerde çalışmaktadırlar. Öğrencilerimiz ayrıca üniversitemiz bünyesinde bulunan spor tesislerinde tenis, futbol, basketbol, voleybol, yüzme vb. birçok spor aktivitelerinde bulunmaktadırlar.
Gaziantep Üniversitesi Uçuş Eğitim Akademisi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uçuş Eğitim Akademisi 2017 yılında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden yetki alarak Pilot yetiştirmeye başlamıştır. Uçuş Eğitim Akademisi; Ulusal Sivil Havacılık Otoritesi olan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Avrupa Uluslararası Sivil havacılık otoritesi olan EASA’nın mevzuatlarına uygun olarak kaliteden ve uçuş emniyetinden ödün vermeden Türk Sivil Havacılığına kalifiye Pilotlar yetiştirmektedir. Akademi bünyesinde iki adet tek motorlu (CESSNA 172S) ve bir adet çift motorlu (DIAMOND DA-42) eğitim uçağı bulunmaktadır.
Gaziantep Oğuzeli Havalimanındaki Hangar’ da Uçuş Eğitim Akademisi öğrencilerinin eğitimlerine yönelik oluşturulmuş derslikler, brifing odaları, kütüphane, pilot dinlenme odası, servis ve sosyal imkanlarını da içeren yaklaşık 400 metrekarelik bir tesisten oluşmaktadır. Uçuş Eğitim Akademimiz; pilotluk yolunda ilk adım olan Hususi Pilot Lisansı PPL(A), gece uçuşu yetkisi NR(A) ve lisansı olan pilotlar için Uçuş Öğretmenliği FI(A) eğitimleri vermektedir.
GAÜN Uçuş Eğitim Akademisinde şu ana kadar PPL eğitiminden 24 öğrenci, FI eğitiminden 4 öğrenci, NR eğitiminden ise 16 öğrencimiz mezun olmuştur. Halen 2 öğrenci PPL uçuş eğitimine devam etmektedir. GAÜN Uçuş Eğitim Akademisi kadrosunda 1 Sorumlu Müdür, 3 Eğitmen Pilot ve 2 Uçak Bakım Personeli bulunmaktadır.