Mozaik Sanatı bir şehre, bir ülkeye katkı sağlanmanın en güzel yoludur diyen Sökücü, “Bizim burada ki amacımız yurt içinden ve yurt dışından gelen insanların Mozaik Sanatıyla tanıştırma. Bir vitrin sanatıdır aynı zamanda Mozaik. Farklı birçok materyalle yapılabiliyor. Biz bunu gösterdik. Mozaik Sanatıyla şehre ülkeye katkı sağlamak esas amaç budur. Meslek liseleri, meslek yüksekokullarından öğrenciler geliyor. Burada eğitimler görüyor okulla birlikte” diye belirtti.

Türkiye’nin en büyük Mozaik Okulu olma adayı
Gaziantep, yaratıcı kentler ağında bir şehir diyen Sökücü, "Sanat tasarımda, inşaat teknolojileri ve farklı alanlarda birçok öğrencimiz var. Bu alanda Mozaik Sanatıyla tanışıyorlar. Türkiye’nin en büyük, en donanımlı Mozaik okulu olma adayı burası. Merkez görevi görüyor ve her türlü materyaline ulaşmak mümkün. Tarihi dönemde mozaiklerin nasıl yapılığını anlatıyoruz. Aynı zamanda Çağdaş dönemin ne boyutta ilerleyebileceğini gösteriyoruz" belirterek şunları ekledi;

"2 sene önce bir kelebek etkisi projesi başlatmıştık. Masal parkın içerisine bu kelebek mozaiklerini ekleyeceğiz. Ve bir " Kelebek Park" oluşacak. Kelebek Park Gaziantep için Çağdaş Mozaik Sanatında bir ilk olacak. Pandemi döneminde başlamıştık bu projeye çok az bir kadroyla. O zaman kırık seramik parçaları topladık. Ne yapabiliriz, ne yapabiliriz diye düşünürken Kelebek yapmaya karar verdik. Örneğin kelebek etkisi nedir; küçük bir dokunuşla büyük hareketlere sebep olmak anlamını taşıyor. Bizde Gaziantep’te küçük bir dokunuş yapalım dedik, mozaik sanatını, çağdaş mozaik sanata yayın, önce Gaziantep’te sonra tüm dünyaya diye böyle bir şey düşündük. "

"Kelebek Park Çok Yakında"
Sökücü, "Kelebekler çoğaldı. Farklı şehirlerden sanatçılar geldi. Kelebek çalışmaları yaptılar. Şimdi 30 35 tane kelebeğimiz var. Bunlar Gaziantep’in Kelebek Parkını süsleyecek. İlerleyen zamanlar bu parkın içerisine dünyandan da farklı sanatçıların kelebeklerini talep edeceğiz. Böyle ilerlemesini düşünüyoruz. Bu projemize en büyük desteği Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çalıştayları verdi. Bizlere bu projemizde farklı sanatçılar çağrımı ile çok desteklediler.

Şimdi GastroAntep için hazırlanıyoruz. Birçok festivale katılıyoruz.Bu festivallerde tanıtım amaçlı Gastromozaik Sanatını buldum ve oluşturdum. Patlıcan kebabı ve lahmacun yaptım. “Yiyeceklerle Mozaik, Yiyeceklerin Mozaiği” çalışmaları ile Gastrofestte yerimiz alacağız. Dünyanın birçok yerinden Gastrofest için ünlü konuklar geliyor. Hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Çok renkli bir Gastroantep bizi bekliyor bu sene" ifadelerini kullandı.