Gazeteci Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti. Cıvaoğlu, Temmuz ayında İstanbul'da bir restoranda dengesini kaybederek düşmüş ve başını çarpmıştı. Bu kaza sonucu beyin ödemi ve ince bir kanama oluştuğu için hemen hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı. Hastanede tedavisi devam eden Cıvaoğlu’ndan bu sabah acı haber geldi.

Beşiktaş'taki bir hastanede beyin kanaması nedeniyle tedavi görmekte olan Cıvaoğlu'nun ölüm haberini duyan pek çok siyasetçi, bürokrat ve gazeteci sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, X sosyal medya platformundan "Güneri ağabeyi kaybettik" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Güneri Cıvaoğlu Kimdir?

Güneri Cıvaoğlu, 30 Temmuz 1939'da Ankara'da doğdu. Türk medyasında gazeteci, avukat, haber ve televizyon sunucusu olarak önemli roller üstlendi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim görürken gazeteciliğe ilk adımlarını attı. Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabirlik yaparak meslek hayatına başladı.

Çalışanlardan müşterilere şiddet Çalışanlardan müşterilere şiddet

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun (TRT) kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte görev aldı. Daha sonra Strasbourg Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi aldı. Türk basınında derin izler bırakan Cıvaoğlu, Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlenerek medya dünyasındaki yerini sağlamlaştırdı. Ayrıca Güneş gazetesinin ortaklarından biri oldu ve uzun yıllar boyunca bu gazetenin genel yayın yönetmenliğini yürüttü.

1986 ile 1996 yılları arasında Sabah gazetesinde köşe yazarı olarak çalışmalarına devam etti ve Show TV'de yöneticilik görevlerinde bulundu. 1996 yılından itibaren Milliyet gazetesinin başyazarı olarak gazetecilik kariyerini sürdürdü. Ayrıca Kanal D'de ana haber bülteninin sunuculuğunu üstlendi ve aynı kanalda 'Durum' adlı televizyon programını sundu. Cıvaoğlu, 'Şeffaf Oda' programıyla diğer kanallarda da izleyicilerle buluştu ve geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı. Türk medyasında saygın bir isim olarak anılan Güneri Cıvaoğlu, uzun ve başarılı kariyeriyle hatırlanacak.

Kaynak: Haber Merkezi