Bağımlılık hakkında farkındalık kazandırılması amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü’nce düzenlenen 'Ben Olsaydım' adı verilen çalıştay da uyuşturucu, tütün, alkol ve davranışsal bağımlılıklarının önüne geçilmesi hedefleniyor. 2 gün sürecek olan bu çalıştay da Gaziantep il genelinde mevcut bağımlılık ile ilgili sorunları tespit etmek ve bu sorunların tespitine yönelik çözüm önerilerini bulmak amacıyla uyuşturucu, alkol, tütün ve davranışsal bağımlılık konuları ele alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Hüseyin Gümüş İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya Vali Davut Gül, Cumhuriyet Savcısı Özkan Nar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanlığı’ndan Jandarma Yarbay Mehmet Diki, İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Vali Davut GÜL’ün açılış konuşmasıyla başladı. Vali Davut GÜL’ün açılış konuşmasının ardından Dr. Saime Nilgün Keloğlu tarafından toplumu ve insan sağlığını olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadele alanında ilimizin yapmış olduğu faaliyetlere ilişkin sunum gerçekleştirildi. Daha sonra Müdürlüğümüz Çevre Sağlığı Biriminden Sosyal Çalışmacı Fırat Deniz tarafından gruplarla yürütülen çalıştayla ilgili yapılacak olan grup çalışmaları hakkında bilgilendirme gerçekleştirildi.

Çalıştayın sonucunda elde edilen çözüm önerileri bir rapor haline getirilerek Sağlık Bakanlığına gönderileceği ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi