Gaziantep’te 60 milyon lira değerinde vurgun yapıldığı iddia edildi. Yükseliş Turan Yatırım adıyla faaliyet gösteren bir inşaat firması alıcılara vaat ettiği daireleri aynı kişilere sattığı ve 60 milyon lira değerinde bir vurgun yaptıkları belirtildi. Dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar yaşadıkları mağduriyeti protesto etmek için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplandılar. Basın açıklaması yapan mağdurlar şirketin aynı evi defalarca farklı kişilere sattığını söylediler. İlgili firmaya yüzbinlerce liralarını kaptırdıklarını belirten vatandaşlar Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuya ilişkin yürüttüğü soruşturmanın ağır ilerlediğini ve dolandırıcı olduğu iddia edilen firma sahiplerinin dışarıda rahatça gezdiklerini söyleyerek veryansın ettiler.
Mağdurlar adına basın açıklaması yapan Hacı Çiçek, dört yıl önce dolandırılmaya başladıklarını ama son bir yıldır bu durumdan haberdar olduklarını ifade etti. Şirketin insanlardan peşinat topladığını belirten Çiçek “O projelerden insanlar ev satın alıyor. Peşinat olarak 100-200 bin lira arasında para alıyor. Evini, arabasını, arazisini ve altınlarını satıp bu firmaya ödeyen insanlar var. Bunun karşılığında firma ev vereceğini söylüyor. Biz 7 ay önce dolandırıldığımızı anladık. Çünkü inşaat bir türlü ilerlemiyor. Daire teslimi yapılmıyor. Biz bunu görünce şüphelenmeye başladık. Ofislere gittik. O ara insanlar şirketin ofislerinin önünde tanışarak dolandırıldığını anlıyor. Bu defa hakkımız olan evlerimizi talep ettik. Şirket sahibi Turan Geçit ve Sedat Demir, ‘Biz de dolandırıldık, paramız yok’ diyor. Hepimiz mağduruz. 300’e yakın mağdur var. Ortada 60 milyon lira bir para var” sözlerini kullanarak mağduriyetin boyutunu dile getirdi.
Yetkililere çağrıda bulunan mağdurlar sorunun bir an evvel çözüme kavuşmasını istediler. Çiçek “Dört ay önce sayın valimiz bizi makamında ağırladı. Bizi cumhuriyet başsavcılığına yönlendirdi. Biz de gidip başvurumuzu yaptık ama dört ayda tek bir adım ilerleme kaydedilmedi. Mağdurlar olarak özel avukatta tuttuk. Avukatımız savcılara sürecin hızlanması için uyarı yapıyor ama hareket yok. Şirket sahipleri Turan Geçit ve Sedat Demir, çok rahat bir şekilde geziyorlar. Sosyal medya hesabından paramızı nasıl yediklerini paylaşıyorlar. Biz de devlete ve adalete güveniyoruz. Ancak bizim sabrımız taşmak üzere, devlet bize sahip çıksın” açıklamasında bulundu. Mağdurların bütün protestolarına rağmen firma sahiplerinden henüz bir açıklama gelmedi.
MAĞDURLAR FİRMA SAHİBİNİN EVİNİ BASTILAR
15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılan protesto ve basın açıklamasının yanında mağduriyet yaşayan diğer bir grup ise firma sahibinin evininin önünde toplanarak evi basmaya çalıştılar. Uzun süreden beri dolandırıldıklarını ve firma sahiplerinden herhangi bir açıklama gelmediğini belirten mağdurlar sinirlerine hakim olamayarak firma sahibinin evinin kapısına dayandılar. Firma sahibinin evi önüne gelen kolluk kuvvetleri güvenliği sağlamaya çalıştı. (Yılmaz Yapıcı)

Editör: Haber Merkezi