Dikkat eksikliği  hiperaktivite bozukluğu yaşa uygun olmayan, dikkat süresi kısalığı, aşırı hareketlilik ve fevrilikle giden bir nöro-gelişimsel bozukluk olarak tanımlanabilmektedir.

Medical Park Gaziantep Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Doç. Dr. İsmail Akaltun, bu hastalığın belirtilerinin genellikle çok küçük yaşlarda başladığını ve önemli bir kısmının hayat boyu devam ettiğini belirtti.

Doç. Dr. İsmail Akaltun dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar hakkında yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti. ‘’Bu çocuklarda aşırı hareketlilik, eşyalara zarar verme, kurallara uymada güçlük yaşama, çabuk sinirlenme, kavga etme, çok konuşma, tehlikeli oyunlar oynama, sık sık kaza geçirip yaralanmalara sebep olma gibi davranışlar gözlenmektedir. Yaş ilerledikçe alkol, sigara, madde kullanımı, suça karışma gibi riskli davranışların bu çocuklarda daha fazla olduğunu görmekteyiz. Yine bu çocuklarda unutkanlık, dağınıklık, ders dinleme ve ödevlerini yapmada güçlükler, beklenen performansın altında ders başarısızlıkları, çabuk sıkılma gibi dikkatle ilişkili problemlerin olduğunu görmekteyiz. Çocuk ve ergenlerde Dikkat eksikliği  hiperaktivite bozukluğu tanısı, bir çocuk psikiyatrisi uzmanın klinik görüşme ve ayrıntılı değerlendirmesi sonucu tespit edilir.  Hiçbir test, beyin görüntüleme yöntemi veya psikolojik test Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu tanısı koydurmaz. Tedavide Psikososyal müdahalelerle beraber ilaç tedavisi  ile başarılı bir şekilde bu hastalığın semptomlarını Medical Park Gaziantep Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kliniği’nde kontrol altına almaktayız.’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi