Tarihi Anadolu Han’da düzenlenen basın toplantısında Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bozkurt, ‘Vakıf Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlar ve Paylaşma Geleneği’ temasıyla Vakıf Haftası’nda çok güzel etkinlikler düzenlediklerini açıkladı. Kent içerisinde restorasyonu tamamlanan çok sayıda eserlerden oluşan fotoğraf sergisinin Sanko Park AVM’de açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Bozkurt, serginin 13 Mayıs 2022 tarihine kadar açık olacağını ifade etti. Diğer yandan 13 Mayıs tarihinde Gaziantep Şeyh Fethullah Camii, Kahramanmaraş Ulu Camii ve Kilis Kadı Camiilerinde Vakıf Banilerinin ruhlarına ithafen Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutacaklarını belirtti.


Bozkurt kentte yeni yatırımlarla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirtirken yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Bozkurt “Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluk alanında bulunan Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis illerinde toplam bin 120 adet 15 farklı yiyecekten oluşan yaklaşık 462 bin TL tutarındaki kuru gıda paketimiz 4 bin 809 kişiye dağıtılmıştır. Yine bu kapsamda Eyüp İmarethanesinde bağışlanan kurbanların kesiminden elde edilen kavurmalar ülke genelinde olduğu gibi bizim bölgemizde de ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır” ifadesinde bulundu.
Eğitim alanında çok sayıda çalışmalarının olduğunu belirten Bozkurt, öğrencilere maddi destek verdiklerini belirtti. Bozkurt “Vakıfların ana şiarlarından olan eğitim ve öğretim hizmetleri kapsamında yine bölgemizde 183 Üniversite öğrencimize kişi başı 650 TL, 554 Ortaöğretim öğrencimize kişi başı 200 TL burs verilmektedir. Yine asırlardır devam eden ve yetimlerimize destek verilmesi kapsamında 80 yetime ve 16 engelli vatandaşımıza aylık 1474 TL muhtaç aylığı ödenmektedir. Ayrıca temsilen yönettiğimiz vakıflardan ihtiyaç sahibi ve başarılı 247 öğrencimize de burs verilmektedir” sözlerini kullandı. (Yılmaz Yapıcı)

Editör: Haber Merkezi