Çok sayıda yayınevinin katıldığı fuarda şair ve yazarlar arasında Suna Arpacıoğlu, Nurettin Beyaz, Hülya Çapar, Neşe Cömert, Öner Çağlar, Cahit Biner gibi önemli isimler yer aldı. Gaziantep Terörle Mücadele Şube Müdürü Mehmet Teltik Daeş’in Kodları adlı araştırma kitabı fuarda en çok ilgi gören kitaplardan oldu. Suna Arpacıoğlu’nun yakın zamanda çıkan ‘Hayaller ve Umutlar’ adlı kitabı kısa sürede büyük bir beğeni toplayarak okuyuculardan tam not aldı. Cahit Biner, Kiraz Çiçeğim şiir kitabı ile halkın ilgi odağı haline geldi. Nurettin Beyaz Uçurum Kuşları adlı büyük beğeni toplayan kitabıyla stantlardaki yerini aldı. Duayen yazar ve şair Hülya Çapar da Hülyalı Şiirler adlı kitabıyla okuyucularla buluştu. Neşe Cömert ‘Aşk Siyah ve Beyaz’ şiir kitabıyla okuyucuların beğenisi topladı. Öner Çağlar’ın Mehtaplı Şiirler kitabı da ilgi odağı haline gelerek okuyuculardan tam puan aldı.
Hayranlarıyla bir araya gelen yazarlar ve şairler okuyucularından gördükleri ilgiden dolayı memnun olduklarını dile getirdiler. Yazar ve şairler, kitap fuarını ziyaret eden Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Kızılaslan’a ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Aslı Emektar’a imzalı kitaplar hediye ettiler. Yazarlar ve şairler, düzenlenen fuar için Gaziantep Valisi Davut Gül’e, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve fuarı düzenleyen tüm yetkililere teşekkür etti.
Uzun yıllardır yazılar ve şiirler yazan yerel ve ulusal birçok gazete ve haber sitelerinde kaleme aldığı çalışmaları yayınlanan, ayrıca köşe yazarlığı da yapan Arpacıoğlu “şiir ve yazı yazmak benim için vazgeçilmez bir tutkudur. Duygularımı ve hislerimi, kelimeler ile anlatmayı ifade etmektir” dedi. Gaziantep Terörle Mücadele Şube Müdürü Mehmet Teltik “Daeş’in Kodları çok kapsamlı ve önemli bir araştırma örneği” ifadelerini kullandı. Cahit Biner “Kitap severlerin fuara bu kadar ilgi göstermesi gerçekten müthiş bir olay. Bu kitabımda aşk ve sevgi gibi en kutsal değerleri dizelere taşıyan şiirler yazdım” sözlerini kullandı. Neşe Cömert kitabına ilişkin “Gaziantep’te muazzam bir okuyucu kitlesi var. Ben de aşkın en yalın halini okuyucularla buluşturmaya çalıştım” sözlerine yer verdi. Öner Çağlar “Gaziantep’te böylesine büyük bir kitap fuarının düzenlenmesi ve okumaya bu kadar ilgili okuyucunun olması beni gerçekten memnun ediyor” sözlerini kullandı. (Yılmaz Yapıcı)

Editör: Haber Merkezi