Gaziantepli Devlet Eski Bakanı, yazar ve eğitimci Ayvaz Gökdemir'in ismi Gaziantep Güneykent'te bir ortaokula verilerek ölümsüzleşti. Ayvaz Gökdemir, TBMM'de 19. Dönem Gaziantep, 20. Dönem Kayseri, 21. Dönem Erzurum milletvekilliğinde bulunurken, 50. 51. 52. ve 53. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu. Açılışta merhum Bakan Gökdemir'ın ailesinin yanı sıra siyaset dünyasından da önemli isimler yer aldı. Programda Bakan Gökdemir'in ailesinden kardeşleri Ali Gökdemir ve Şeref Gökdemir, Eğitimci Sevgi Gökdemir, Oğlu Av.Murat Gökdemir, Av. Hülya Gökdemir, İç Mimar Zerrin Düzenli, Erkan Düzenli, Yağmur Düzenli ve Toprak Düzenli yer alırken siyaset dünyasından Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı Şahinbey Kaymakam Vekili Bülent Uygur, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ve Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kızılaslan, İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Celal Yıldırım, İYİ Parti Gaziantep İl Başkan Vekili Atilla Köksal, DEVA Partisi Gaziantep İl Başkan Vekili Ali Karakan, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, Kürşat Gökdemir, Taylan Doğan Koleji Sahibi Taylan Deniz Doğan, Av Selime Körcük, Okul Müdürü Fatih Çiftçi, Müteahit Seyit Balaban, Vakıfbank Müdürü Turgut Böke, Aston Akaryakıt Dağıtım Sahibi Yusuf Çelik yer aldı.
2021-2022 eğitim öğretim yılının başında açılan okulun önceki ismi Beşyüz Evler Ortaokulu olarak belirlenmişti. 212 öğrencisi bulunan okulun, üç anasınıfı kapasitesi bulunurken toplamda 24 dersliği bulunuyor. Diğer yandan laboratuvarı, konferans salonu okulda Türkiye genelinde ilk 100'de dereceye girmiş kaliteli, donanımlı ve alanında uzman 14 öğretmen yer alıyor.
Programda kurdele kesiminden önce konuşmalar yapılırken açılış konuşmasını Ayvaz Gökdemir'in kardeşi Ali Gökdemir gerçekleştirdi. Ali Gökdemir "Ayvaz Gökdemir yüksek karakterli bir Türk olmak ve yüksek karakterli bir Türk nesli yetiştirmek için yaşadı. Kendisinin müdürlüğünü yaptığı Öğretmen Okulları Genel Müdürlüğü döneminde 100 bine yakın Asım'ın Nesli denilen genci yetiştirmiştir. Ayvaz Gökdemir, bilgili, kültürlü ve eserleri olan bir fikir insanıydı. Oğuz Türkkan'ın tanımına göre o bir mütefekkirdi." ifadelerini kullandı. Sonrasında konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk "Ben Ayvaz Ağabey diye hitap ederdim kendisine. Kendileriyle 1965 yılında Gaziantep Milliyetçi Öğretmenler Derneği'nde tanıştık. O günden bu yana Ayvaz abinin izinde devam ediyoruz. Kendisi münevver bir insandır. Hepimizin üzerinde büyük emekleri olan birisiydi. Ağabeyim Kuran'la doğduk Kuran'la öldük derdi daima. Türk-İslam mefkuresine gönül vermiş ve onu yaşatmıştır" sözlerini kullandı.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan konuşmasında "Ayvaz abimizi minnetle anıyorum. Ayvaz abiyle yaklaşık 50 yıl kadar önce Türk-İslam mefkuresiyle tanıştık. O bu düşünceyi sözde değil yaşayarak ortaya koyan biriydi. Bugün de ailesiyle bir arada olmaktan son derece mutlu oldum. İsminin de böylesine güzel bir okulda yaşatılması da ayrıca muazzam bir olay" sözlerine yer verdi. Gaziantep Valisi Davut Gül konuşmasında "Gaziantep'e hizmet etmiş isimleri aldığımız ortak kararlarla okullarımıza veriyoruz. Bunları yaşatmayla ilgili bir irade ortaya koyuyoruz. Başta Gökdemir Ailesi olmak üzere katılan herkese teşekkür ediyoruz. Rahmetli bakanımız Gaziantep'e hem de benim memleketim Erzurum'a çok hizmeti olmuştur. İnşallah bu okullarda nice Ayvaz Gökdemirler yetişir" ifadelerine yer verdi.
Kurdele kesiminden sonra okulu gezen katılımcılar ve Ayvaz Ailesi öğrencilerle ve öğretmenlerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Vali Gül ve diğer katılımcılar onlarla aynı sıralara oturarak samimi görüntüler verdiler. Ardından sınıfları gezen katılımcılar öğretmenlerle de bir araya gelerek sohbet ettiler. Vali Gül "Gaziantep genelinde birçok okula yüzlerce kitap yardımında bulunduk. Bunun yanında hem bizim çabamızla hem de bakanlığın çabasıyla çok sayıda teknolojik yatırımlar da gerçekleşti ve gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı. Okul hakkında bilgi veren okul müdürü Fatih Çiftçi "Okulumuzda görev yapan öğretmenler son derece donanımlı ve kaliteli öğretmenlerdir. Türkiye genelinde ilk 100'e girerek derece yapmış öğretmenlerden seçildiler. Bu anlamda son derece başarılı bir okuluz" ifadelerini kullandı. Programın ardından toplu olarak fotoğraf çekimi yapıldıktan sonra ayrı olarak Gökdemir Ailesi, okul girişinde yer alan Ayvaz Gökdemir portresi altında poz verdiler. (Yılmaz Yapıcı)

Editör: Haber Merkezi