Gaziantep Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu etkinlikte bir araya geldi. Yılsonu etkinliğinin düzenlendiği programda AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da yer alırken okul müdürü Murat Kaçıran, hiçbir başarının tesadüfen gerçekleşmediğine ve öğrencilerin eğitiminde eleştirel ve araştırmacı bir politika ortaya koyduklarını dile getirdi. Kaçıran "Başarı bir ekip işidir. Hiç bir başarı tesadüf değildir. Çocuklarımız hayatta ki en değerli varlığımızdır .Bu nedenle, çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan eğitim programı, bilimsel bilgiyi ön plana çıkaran, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem veren, yaratıcılığı destekleyen eğitim anlayışı ve aile katılımına olan desteği ile 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda bir kurum olarak çalışmalarımıza yön vermekteyiz" sözlerini kullandı.


Öğrencilerine sorgulamayı ve araştırmayı öğrettiklerini dile getiren Kaçıran bilginin önemini vurguladı. Kaçıran "Okulumuzda öğrencilerimiz, bilgiyi ezbere dayalı olarak değil, araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak edinirler. Çocuklarımız, öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireyler olmak, üzere eğitim alırlar" sözlerini belirtti.


Temel amacının okul öncesi eğitiminin hedeflerini gerçekleştirmeyi dumduklarını belirten Kaçıran "Amacımız tüm kişisel ve mesleki gücümüzü bilgi ve birikimimizi Milli Eğitimin genel ve uzak amaçları ışığında okul öncesi eğitimin amaçlarını maksimum düzeyde gerçekleştirmektir. Öğrencilerimizi ilköğretime hazır hale getirmek, okulöncesi eğitimde yeni gelişmeleri takip ederken, sadece çocuklarımıza değil yetişkinlere de günümüz toplumsal ve eğitim koşullarına uygun bilgi vererek, her açıdan diğer benzer kurumlara liderlik edebilecek okullarından biri olmak, başlıca hedefimizdir. Okulumuz bayrak ödülü, beslenme dostu okul olma ödülü, e twining projesinde ulusal kalite ödülü,eğitimde iyi örnekler gibi bir çok projede yer alarak eğitimde yeni ufuklar açmıştır, açmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.


Sözlerini Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüyle bitiren Kaçıran "Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız" sözlerini kullandı. Konuşmaların ardından öğrencilerin oynadığı çeşitli folklör gösterisi gerçekleştirildi. (Yılmaz Yapıcı)

Editör: Haber Merkezi