“Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklılıklarının önümüzdeki hafta sonu başına kadar Doğu Akdeniz Bölgesinde etkisini göstermesi bekleniyor. Bölgemizde beklenen günün en yüksek hava sıcaklıklarının; Adana’da 34-35, Osmaniye 24-36, Kilis 37-39, Kahramanmaraş 35-37, Hatay 34-36, Gaziantep’te ise 38-40  derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 

Mevsim normalleri üzerindeki sıcak havalar nedeniyle öğle saatlerinde (11 ile 16.00 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir”denildi.

Meteoroloji yeni hava durumu tahminlerini yayımladı. Hava sıcaklıkları tüm yurtta mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üzerinde seyredecek. Öte yandan yurdun iç kesimleri ve doğusunda yağmur etkili olacak.

Meteoroloji'den yapılan son açıklamaya göre; Hava sıcaklıklarının artarak, tüm yurtta hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Editör: Haber Merkezi