Gaziantep'te her biri kendi alanlarında başarılara imza atmış 33 iş kadının hayatını anlatan '33 Kadın Belgeseli' galası Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Belgesel gösteriminin ardından birbirlerinden başarılı kadınlar birer birer sahneye çağrılarak plaket ödülüne layık görüldüler.


Ödüle layık görülenler arasında Çağdaş Gazeteciler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Aslı Emektar da dinamik ve başarılı gazeteciliği sayesinde plaket ödülü aldı. Kalabalık protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda izleyici de gösterime yoğun bir ilgi gösterdi. Konuklar arasında İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Celal Yıldırım, CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Av. Ertuğrul Kaya, Gaziantep Baro Başkanı İskender Kahraman, Kargamış Belediye Başkanı Ali Doğan, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak, Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Emin İnce yer aldı.

Program kapsamında çeşitli konuşmalar gerçekleştirilirken ortak tema kadının istediğinde neleri başarabileceği ve 33 Kadın Belgeseli'nin toplumda geri planda kalmış tüm kadınlara umut kaynağı olması yönündeydi. 

33 Kadın Belgeseli Türkiye Projesi Yapımcısı Ufuk Cavlı 33 başarılı kadının genç kadınlara ilham kaynağı olacağını ifade etti. Cavlı "Umudunu yitirmiş genç kızlara rol model olmaları için, onların hayatlarını belgesele konu aldık" sözlerini kullandı. Cavlı konuşmasının devamında "Kadının gücünü ve farkındalığını öne çıkarmak için bu projeye imza attık. Proje sonunda 333 kadına ulaşmış olacağız. Gaziantep beni heyecanlandıran bir kent oldu. Türkiye’de 3 milyon başarılı kadın var. Bu 33 kadın Gaziantep’in tüm başarılı kadınların temsil ediyor. Bunları seçerken dini ve siyasi görüş gibi öğelerin hiç birine bakmadık. Bir noktadan bir noktaya gelmiş olmasına baktık. Umudunu yitirmiş genç kızlara rol model olmaları için, onların hayatlarını belgesele konu aldık. Hani derler ya hayatımı yazsam roman olur. Bize bir tık üstünü yapalım dedik Bizde hayatımı yazsam belgesel olur dedik. Dünyada halen kadınları erkeklerin gerisinde gören zihniyetler var. Cinsiyet güç meselesi değildir. Tanrı bütün canlıları güçlü olarak yaratmıştır .Onların tek güçlü olmasının nedeni azimle mücadele etmek ve asla vaz geçmemektir" sözlerine yer verdi.
33 Kadın Belgeseli kapsamında teşekkür plaketi ödülüne layık görülen kadınlar şunlar: Aliye Suna Turnalar, Aydan Özdeğirmenci, Ayşen Ahi, Ayşenur Yılmazer, Ayşe Pınar Tümüklü, Betül Gelebeki, Çağnur Karuserci Konukoğlu, Dilek Avuk, Dilek Toktamış, Ebru Öcal, Emine Yağmur, Esra Gözaçan, Şehnaz Sakıcı, Fatma Burçin Uçar, Fatma Uskaner,Filiz Atakan, Figen Çeliktürk, Gamze Göymen, Gülay Karslıgil, Hatice Bilginsoy, Mine Özmen, Nadide Özpekmezci, Nilüfer Köylüoğlu, Nihal Sabak, Özden Özsabuncuoğlu, Perihan Çöçelli, Selma Albayram, Serpil Karuserci, Serpil Koyuncu, Seçil Kömürcü Öğücü, Sevilay Çete, Selen İşsever Koçak, Tuğçe Nazlı Bilge isimleri teşekkür plaketi ödülüne layık görüldüler.
Kargamış Belediye Başkanı Ali Doğan konuşmasında Kadın, medeniyetin kaynağı, huzurun, mutluluğun ve evin temelidir. Kadın bulunduğu her yere güzellik ve estetik katmış, geçmişe ve geleceğe mührünü vurmuştur" ifadelerini kullandı. Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak kadınların kahramanlıkları üzerinden bir konuşmada bulundu. Bayrak "Yapılan her iyiliğin altında bir kadının emeği var. Avrupa’da seçme ve seçilme hakkı yokken benim ülkemde Atatürk sayesinde vardı" sözlerini belirtti. GAİB Başkanı Ahmet Fikret Kileci "Dünyaya mesaj vermek istiyorum. Ama önce bu mesajın bizim içimizde anlaşılması lazım. Kadını geriye atan hiçbir toplum ilerleyemez. Birlikte hareket etmesini bilmeyenler, birlikte yürümesini bilmeyenler, ancak yürüdüklerini zannederler. Aslında onlar yerin dibine doğru gidiyorlardır. Bu yolda sizi engelleyenler olabilir. Bir insanın, herkesi mutlu ve memnun etmesi mümkün değildir" sözlerini kullandı. (Yılmaz Yapıcı)

Editör: Haber Merkezi