Yüksek Öğretim Kurumu güne istifa haberiyle uyandı. Aynı zamanda Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bulunan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, YÖK'teki Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa etmesi siyaset dünyasında bomba etkisi yarattı.
7 Haziranda Yeni Seçim Yapılacak
Geçtiğimiz hafta YÖK'te yine deprem yaşanmış, Cumhurbaşkanlığı kararı ile 6 üyenin görevine son verilmiş yerine 5 yeni üye atanmıştı. 7 Haziran tarihinde 3 yeni YÖK üyesi için seçim yapılacak. İstifa eden Hatipoğlu 2017 yılından bu yana YÖK üyeliği görevini yürütüyordu. 7 Haziranda 3 yeni üye için yapılacak seçimin ardından yeni isimlerin kısa sürede göreve başlamaları bekleniyor.
Gaziantepli Vatandaşlar, Üniversiteden de İstifasını Bekliyor
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Nihat Hatipoğlu'nun YÖK üyeliğinden istifasının ardından sosyal medyada yoğun bir tartışma ortamı yaşandı. Hatipoğlu'nun YÖK üyeliğinin yanında üniversite rektörlüğünden de istifa etmesi gerektiğini isteyen bazı vatandaşlar tepkilerini ortaya koydu. Pek çok kişi sosyal medya üzerinden "Nihat Hatipoğlu'nun YÖK üyeliğinden istifa etmesi son derece doğru bir karar ancak YÖK üyeliğinden istifa etmesi yeterli değil. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'nden de istifa etmesi gerekiyor. Tek bir kişinin, pek çok kurumda üst düzey yöneticiliğinin bulunması doğru bir durum değil. Liyakat esas alınarak yeni görevlendirmeler yapılmalıdır." ifadelerini kullandılar. (Yılmaz Yapıcı)

Editör: Haber Merkezi