Geçtiğimiz yıl çiftçilere 1.450 torba silajlık mısır dağıtan Şahinbey Belediyesi bu desteğini bu yıl 2.000 torbaya çıkardı. Şahinbey Belediyesinin silajlık mısır desteği böylelikle 3.450 torbaya ulaşmış oldu. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda imzalanan protokol imza törenine, Vali Davut Gül,  Gaziantep Vali Yardımcısı ve Şahinbey İlçe Kaymakam Vekili Bülent Uygur ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı.
 
ŞAHİNBEY İLÇESİNDEKİ ÇİFTÇİLER ÇOK ŞANSLI
Verilen desteklerin ekonomiye önemli dönüşümleri olacağına dikkati çeken Gaziantep Valisi Davut Gül “Tarıma vermiş olduğu destekten dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederim. Her yıl çiftçilere verilen destek beklenenin çok üzerinde. Şimdide silajlık mısır verilecek. Bu anlamda Şahinbey İlçemizdeki çiftçilerimiz çok şanslı. Verilen bu desteğin hem ülkemize, hem de şehrimize çok önemli dönüşümleri olacaktır. Desteklerinden dolayı Şahinbey Belediye Başkanımıza ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÇİFTÇİLERE VERİLEN DESTEK ÇOK ÖNEMLİ
Girdi maliyetlerinin arttığı dönemde çiftçilere verilen desteklerin çok önemli olduğunu ifade eden Gaziantep Vali Yardımcısı ve Şahinbey İlçe Kaymakam Vekili Bülent Uygur “Tarım İl Müdürlüğümüzün Çiftçi Kayıt Sisteminde birçok çiftçimiz bulunuyor. Özellikle girdi maliyetlerinin yüksek olduğu şu dönemde Şahinbey Belediyemizin yapmış olduğu bu desteği önemsiyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımıza bu anlamda desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
EKONOMİYE DÖNÜŞÜMÜ 50.000.000 TL
 
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise çiftçilere verilen desteğin arttırılarak devam edeceği müjdesini verip; “Şahinbey Belediyesi olarak, Gaziantep Valiliğimizin de desteği ile çiftçilere desteğimiz sürüyor. Şahinbey İlçemizdeki Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye kayıtlı olan tüm çiftçilerimize gübre, arpa, buğday, mercimek tohumu, hayvan yetiştiricilerine yem desteği veriyoruz. Bu yıl sebze ve meyve yetiştiricilerimize karpuz, kavun, domates, salatalık, biber ve patlıcan dan oluşan 10.000.000’luk fide desteği sağladık. Hayvan yetiştiricilerimize, arılı kovan, tavuk ve süt sağım makinası desteği sağladık. Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan hanım kardeşlerimize çizme dağıttık. Çiftçilerimizin tarlalarına rahat bir şekilde gidip gelmeleri için 2.300 km lik arazi yolu açtık. Şahinbey’de ekili alan miktarını arttırdık ve şu anda ekilmeyen alan kalmadı. Şimdide çiftçilerimize silajlık mısır dağıtımı yapacağız. Çok kaliteli mısırlar ve her torbada 50.000 tane tohum var ve getirisi çok iyi. 2.000 torba silajlık mısır dağıtacağız. Ekonomiye geri dönüşü ise 50.000.000 TL olacak. Bu mısırların gövdesi de hayvanlara yem olacak. Yapılan projenin çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyor desteklerinden dolayı Gaziantep Valimiz Davut Gül’e teşekkür ediyorum” dedi.(Bülten)

Editör: Haber Merkezi