Vatandaş, Hatipoğlu'nu sevdiğini söylese de üniversiteden de istifa etmesi gerektiğini belirtilirken kente üç haftada bir geldiği, görüşmek isteyenlerin ise aylardır randevu alamadığı ortaya çıktı. CHP, DEVA, İYİP ve Saadet Partisi İl Başkanları istifa çağrısında bulundu.

Yüksek Öğretim Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği'nden istifa etmesiyle gündemi sarsan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na Gaziantepli vatandaşlardan çağrı geldi. Pek çok vatandaştan derhal ünversiteden de istifa etmesi gerektiğini vurgularken Hatipoğlu'nun kente çok nadiren uğradığı öğrenildi. İki ila üç haftada bir kente ve üniversiteye uğradığı ortaya çıkan Nihat Hatipoğlu'ndan 8 ay boyunca randevu dahi alınamadığı belirtildi. CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, İYİP Gaziantep İl Başkanı Celal Yıldırım, DEVA Gaziantep İl Başkanı Av. Ertuğrul Kaya, Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet İslam, Hatipoğlu'nun rektörlükten de istifa etmesi gerektiğini belirttiler.
"TELEVİZYONCU MUSUN AKADEMİSYEN Mİ"
İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Celal Yıldırım istifayı "Kendisinin hem rektörlüğe, hem YÖK üyeliğine hem de dekanlıklara gelmesi zaten yanlış bir karardı. Nasıl bir Hint kumaşıymış ki her kuruma kendisini atıyorlar. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de sürekli televizyonda. Sen televizyoncu musun akademisyen misin. Eğitim ve akademi camiamız için büyük bir ayıp. Kente ayda bir gelmesi doğru bir tavır değil. Bir üniversite ilgisizlikten gelişmez. İstifa gerekçesini kamuoyuna açıklamalıdır. Bir Gaziantepli olarak rektörlükten de istifa etmelidir" ifadelerini kullandı.
"LİYAKAT SAHİBİ BİRİLERİNİN GELMESİ LAZIM"
Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet İslam konuya ilişkin "Hiç kimse kendini bulunmaz Hint kumaşı sanmamalı. Diğer görevlerini bırakması faydalı olacaktır. Çünkü kentle ve üniversiteyle ilgilenmeyen, özellikle İslami hassasiyetli birinin o görevde kalması yanlış bir durumdur. Liyakatli birinin, kendini kente ve üniversiteye adayacak birinin yerine gelmesi lazım.
"MİLYONLARCA LİRA HEBA OLUYOR"
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar "İstifa gerekçelerinde YÖK'te herhangi bir toplantı yapılmaksızın kararların önceden hazırlanıp üyelerin imzalaması yolunda baskılar yapıldığına dair iddialar var. Nihat Hatipoğlu hem rektör hem televizyoncu hem de YÖK üyeliği yapıyor. Bütün bu kurumlardan elde ettiği gücü ve geliri eleştirmeyi halkımızın vicdanına bırakıyoruz. Kaldı ki kendisi üniversiteyle o kadar az ilgileniyor ki pek çok Gaziantepli üniversitenin varlığından haberdar değiller. Üniversiteye verilen yıllık 35 milyon lira bütçe resmen heba oluyor" ifadelerini kullandı.
"ÜNİVERSİTEYİ YÖNETEMİYOR"
Demokrasi ve Atılım Partisi Gaziantep İl Başkanı Av. Ertuğrul Kaya istifaya ilişkin açıklamada bulundu. Kaya "Hatipoğlu’nun din alanında yaptığı hizmetleri kıymetli buluyoruz. Yalnız hocamızın dini hizmetler alanındaki bilgi ve tecrübesini ayrı yere teknoloji üniversitesinin yönetimini ayrı yere koymak gerektiğini düşünüyoruz. Maalesef GİBTÜ şehrimize teknolojik yatırımlar yeni teknoloji alanları gibi konularda gerekli bilgilendirme çalışmalarının dışında kalıyor. Dolayısıyla GiBTÜ sadede mesafe olarak değil yönetim olarak da şehirden şehirdeki gelişmelerden uzak kalmıştır. Size sormak istiyorum, bir üniversite rektörünün evi rektörlük yaptığı şehrin dışında olabilir mi? Bir üniversite rektörü ayın dört beş günü üniversiteye uğrayarak üniversiteyi yönetebilir mi?" sözlerini kullandı.
ADI BİLİM AMA TIP FAKÜLTESİ KURULAMADI
Gaziantep'e nadiren uğramasından dolayı üniversiteyle çok fazla ilgilenmediği ortaya çıkan Hatipoğlu'nun yıllardır üniversiteyi boşladığı ve Tıp Fakültesi başta olmak üzere pek çok fakülteyi üniversiteye kazandıramadığı belirtildi. Özellikle Tıp Fakültesine ilişkin geçen yıl Sağlık Bakanlığı ile afilasyon imzalanmasına rağmen henüz atılım gerçekleşmediği belirtildi.
"SENİ ÇOK SEVİYORUZ AMA YETER!"
Vatandaşlar, Hatipoğlu'nu çok sevdiklerini söylese de şehre ve üniversiteye hiçbir şey kazandıramadığı için çok tepkili olduklarını ve rektörlükten de istifa etmesi gerektiğini belirtti. Vatandaşlar "Hocam seni çok seviyoruz, senin sayende çok bilgilendik. Ancak hem kente hem de üniversiteye yeteri kadar katkı sağlayamadığın için üniversite rektörülüğünden de istifa etmeni bekliyoruz. İstifa edersen çok büyük bir iyilik yapmış olursun" sözlerini kullandılar.
KENTE ÇOK NADİR GELİYOR
Vatandaşlar, Hatipoğlu'nun kente çok nadir geldiğini belirtirken üniversiteyle ilgilenmediği için üniversitenin gelişemediğini belirttiler. Vatandaşlar "Nihat hoca kente çok nadiren geliyor. Aylardır kendisinden randevu alınamıyor. Tıp Fakültesi başta olmak üzere pek çok fakülte hala tam olarak faaliyete geçmedi. Memleketimizn öğrencileri başka şehirlere okumaya gidiyor. Buradaki üniversitemiz de boş bir şekilde duruyor" ifadeleriyle tepkilerini dile getirdiler. (Yılmaz Yapıcı)

Editör: Haber Merkezi