Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla ve Gaziantep sağlık, spor, inanç, gastronomi, doğa turizmi, arkeoloji, kültür turizmi kategorilerinin dışında özel sektörden oteller, hava yolları, acentalar, yerel yönetimler kategorileri bulunmaktadır. Turizme yön veren ve rol alan tüm “Turizm Aktörlerinin” aynı sahnede buluştuğu festivalin ödül töreninde 8 kategoride 25 ödül dağıtılacak.

GAZİANTEP DÜNYA TURİZMİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Jüri onur üyeliğin ünlü aktör Eric Roberts ve Oscar ödüllü Zbigniew Zmudzki’nin yaptığı festival geçen yıl dünyada gerçekleştirilen en fazla ülkenin katıldığı tematik film festivali olarak bir ilke imza attı. Pandemi sürecinde birçok ülkede festivaller online olarak düzenlenirken Türkiye 35 ülkeden 150’ye yakın misafirini başarı ile ağırlayarak uluslararası alanda dikkatleri de üzerine çekmeyi başardı. Festival hem bir film festivali statüsü taşırken aynı zamanda da bir turizm festivali özelliğine sahip. Dolayısıyla Türkiye’de düzenlenen tematik film festivalleri arasında yüksek tanıtım potansiyeli ve uluslararası katılım oranının yüksekliği açısından farklı bir yeri var. Festival gerek ülkemizin gerekse de Gaziantep bölgemizin tanıtımı açısından önemli bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Bu önemli organizasyonun gerçekleştirileceği Gaziantep bölgemiz aynı zamanda doğal bir film platosu olma özelliği ile yurt dışından gelecek olan yönetmenlere farklı bir kadraj sunmaktadır. 45’e yakın ülkeden sanatçının katılacağı festivalde misafirlerimiz, daha önce yaşamadıkları bir görsel zenginliğe şahit olacaklar ve bu anları Dünya ile paylaşacaklar. Bu bağlamda düzenlenen festivalin, bölgenin tanıtımının dışında, bölge turizm ekonomisine de katkı sağlaması amaçlanıyor.

ÜLKEMİZİN TURİZM TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Uluslararası Turizm Filmleri Festivali 7. yaşında elde ettiği uluslararası tecrübe ile daha güçlü bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor. Dünyada 20 ülkede düzenlenen turizm temalı film festivalleri arasında en başarılı etkinliğe imza atan Türkiye, Gaziantep bölgesinde gerçekleştirilecek festivalle bu başarıyı devam ettirmeyi amaçlanıyor. Festivale yurt dışından katılacak yönetmenler, yapımcılar, televizyoncular, sosyal medya fenomenleri ve turizm otoritelerine ülkemizin kültür ve turizm potansiyeli yakından tanıtılırken Gaziantep bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapacak.

TÜM “TURİZM AKTÖRLERİ” BEKLENİYOR

Festival turizm ekonomimizin gelişiminde önemli rol oynayan “Turizm Aktörlerini” aynı sahnede buluşturarak, güçlü Türkiye imajını dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Bu bağlamda ülkemizin en önemli turizm markalarını, turizm değerlerini ve temsilcilerini bir araya getirmesi nedeniyle önemli bir göreve de sahip. Ülkemizin turizm potansiyelinin arttırılması, turizm ekonomimizin geliştirilmesi, kültür, sanat ve tarihi zenginliğimizin Dünyaya duyurulması için yoğun bir çaba harcayan festivalin başkanlığını yürüten yönetmen Can Saraçoğlu, özellikle yurt dışı etaplarının önemini vurgulamaya çalışıyor: “Bugün yurt dışında özellikle ülke turizmimiz üzerindeki pozitif algının arttırılması ülke ekonomimizin geliştirilmesi için önem taşıyor. Ve bunu hazırladığımız başarılı ve kaliteli filmlerle Dünyaya duyurmak büyük bir başarı. Festivalimizin sağladığı bu uluslararası iletişim köprüsü sayesinde birçok turizm paydaşımız, Örneğin Kapadokya’daki ufak bir otelimiz hazırladığı bir reklam filmiyle Berlin’de, bir Ticaret Odamızın hazırladığı tanıtım filmi Cannes’da, Gaziantep’te hazırlanan gastronomi filmi Viyana’da ödüller kazanıyor, yerelden Dünya’ya açılıyor ve markalarını, bölgelerini ve ülkemizi tanıtıyor. Bu başarı sadece bir yönetmenin veya yapımcının değil bölgenin ve ülkemizin kazandığı bir ödül oluyor. Yüksek bütçelerle elde edilemeyecek bir tanıtım fırsatını yine bu önemli organizasyon ile ülke ekonomimize katma değer olarak kazandırıyoruz.”

DÜNYACA ÜNLÜ YÖNETMENLERİN KADRAJINDA GAZİANTEP

ÜCRETSİZ MANGA KONSERİ

Festivalin açılışı tüm Gaziantep halkının ücretsiz olarak davetli olduğu Manga konseri ile başlıyor. 7. Uluslararası Turizm Filmleri Festivali kapsamında Manga Gaziantepli hayranlarına unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak. 15 Haziran Çarşamba akşamı saat 20.00’da Festival Park’ta gerçekleşecek konserde Manga sevilen şarkılarını Gaziantepliler için seslendirecek. Şehrin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilecek söyleşiler, sergiler, atölye çalışmaları, konferanslar ile festival coşkusu devam edecek. Festivalin en önemli etkinliği olan Ödül Gecesi yine Gaziantep’in en önemli kültürel merkezlerinden olan Zeugma Müzesi’nde düzenlenecek muhteşem bir tören ile gerçekleştirilecektir.

Editör: Haber Merkezi