Akaryakıta bir fiyat güncellemesi daha geldi. 10 Haziran'ı 11 Haziran'a bağlayan geceden itibaren geçerli olmak üzere büyük bir zam geldi. Oluşan yeni fiyatlarla lpg'ye 55 kuruş zam gelerek 12 lira 40 kuruşa ulaşırken benzine 2 lira 18 kuruş zam geldi. Son olarak Çarşamba günü 1 lira 93 kuruş zam gelmişti. Böylece vatandaşlar hafta sonuna zamla uyanmış olacak. Özellikle benzinin 30 liraya dayanması vatandaşın büyük tepkisine yol açtı. Tepkilerini ortaya koyan vatandaşlar her güne ayrı bir zam ile uyanmaktan bıktıklarını dile getirdi.
Depoyu Dolduramıyoruz
Vatandaşlar "Araba almak zaten hayal. Arabayı alsan bile bu sefer de depoyu dolduramıyoruz. Artık aşırı pahalılıktan dolayı araçlarımızı kullanamıyoruz. Halk otobüsleri ağzına kadar doluyor. Akaryakıt fiyatları akıl almaz seviyelere geldi. Bugün gelinen noktada bir yıllık süreçte akaryakıt fiyatlarında yaşanan fiyat artışı yüzde 282'yi buldu. Ancak aynı oranda gelirimiz hiçbir zaman artmadı" ifadelerini kullandı.
Artık Şaşırmıyoruz
Yaşanan ekonomik bunalımdan dolayı zamların sürekli olarak arttığını ve takip etmekte zorlandıklarını belirten vatandaşlar, gelen zam haberlerine artık şaşırmadıklarını belirtti. Vatandaşlar "Artık gelen zam haberlerine şaşırmıyoruz. Çünkü hangi birini takip edeceğimizi şaşırdık. En temel hayati ihtiyaçlarımız bile pahalı olmaya başladı. Akaryakıt fiyatlarında da aynı şekilde artık takip edemiyoruz. Geçenlerde zaten bir zam gelmişti. Bugün yine geliyor. Bakalım bir sonraki zam ne zaman gelecek" sözlerini kullandı.
Sosyal Medyada Tepkiler Yağıyor
Gece yarısı gelecek olan zam haberinin duyurulmasının ardından vatandaşlar veryansın ederken sosyal medyada da sert bir şekilde tepkilerini ortaya koydu. Kontak Kapat Türkiye adıyla paylaşımlarda bulunan vatandaşlar zamların durdurulması gerektiğini belirttiler. Vatandaşlar sosyal medya hesaplarında "Bu fiyatlarla araçlara asla binemeyiz. Ülke olarak derhal kontak kapatmalıyız. Aksi takdirde akaryakıta gelen zamların ardı arkası kesilmeyecek" paylaşımlarında bulundu. (Yılmaz Yapıcı)

Editör: Haber Merkezi