Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'ı ziyaret eden heyette dernek başkanı Şahin Ekerbiçer, dernek yönetim kurulu üyesi ve Kahramanmaraş Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Bahattin Uylukçu, STK danışmanı Ökkeş Türk, basın danışmanı Cuma Tuncer yer aldı. Rektör Özaydın, dernek üyeleri ile tanışırken üniversite yararına kurulan dernek faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Rektör Özaydın, üniversite yönetimi ile öğrenciler arasında olumlu ve yapıcı ilişkiler geliştirme noktasında önemli çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

ÇOK SAYIDA İŞ İNSANI VE BÜROKRAT DAVET EDİLECEK

Dernek üyeleri ve Rektör Özaydın arasında gerçekleştirilen görüşmede önemli konular konuşuldu. Gerçekleştirilen ziyarette kültürel, sportif ve sosyal etkinliklerde birlikte hareket edilmesi kapsamında 1973’de Gaziantep ODTÜ kampüsü olarak kurulan üniversitenin 50. yılı kutlanması etkinliklerinin birlikte yürütülmesi kararlaştırıldı. Üniversitenin mezunlarından başarılı bürokrat ve iş insanları davet edilerek üniversite içerisinde, Gaziantep ve ülke yararına seminer ve toplantılar düzenlenmesine ilişkin planlar konuşuldu. 

ÖĞRENCİLERLE YAKIN TEMAS KURULACAK

Konuşulan diğer önemli bir konu da kariyer günleri etkinlikleri ile öğrencilere teknik ve sosyal manada rol modeller sunulması gibi bir çok çalışma alanları belirlenerek işbirliği geliştirmesi için çaba harcanması oldu. Diğer yandan mezunlar derneği kendi içerisinde de bir değişikliğe karar verdi. Tüm üniversite çalışanlarının da kucaklanması amacıyla tüzük değişikliği yapılarak Gaziantep Üniversitesi Mensupları ibaresi içermesi kararlaştırıldı.

GASTRONOMİ FAKÜLTESİ KURULACAK

Dernek üyeleri, başarılı akademik çalışmaları sonucu en genç profesör olan ve Turizm Fakültesi Dekanı olarak atanan Prof. Dr. Erdal Bay'ı ziyaret etti. Bay "Gaziantep Üniversitesi yetkililerince uygun görüldüğü takdirde Turizm Fakültesi isminin, Gastronominin Başkenti olan Gaziantep şehrimize yakışır şekilde 'Gastronomi Fakültesi' olarak değiştirmek istiyoruz. Gastronomi Bölümü müfredat olarak, İnsanlığın başlangıcından günümüze kadar ki gastronominin tarihsel, çevresel ve kültürel gelişimini konu alan, akademik içerik ile öğrencilere çok yönlü eğitim hizmetleri sunacaktır" ifadelerini kullandı.

Dernek üyelerinin ziyarette bulunduğu diğer bir isim olan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İshak Yüce "Fakülte yönetimi olarak öğrenci yetiştirmede ve mimari açıdan çağdaş ve modern dünyanın gereksinimlerine uygun bir yapıda çalışmalar yaptıklarını ve bunun yanı sıra eksik bazı öğretim üyesi kadrolarına, profesör, doçent ve doktorasını yapmış tecrübeli mimarlar ve öğretim üyeleri kazandırmak suretiyle Mimarlık Fakültesini hak ettiği şekilde güçlendirmek istiyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi