Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Nizip Caddesi'de ayakkabı ve terlik üreten esnafa seçim öncesi taşınma sözü vermişti. Riskli bölge ilan edilen Nizip Caddesi'ndeki esnaf, yıllardır BUSEM'e taşınmayı bekliyordu. Taşınma ihalesi bugün saat 15.00'da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek. İhale komisyon başkanlığını Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan üstlenecek. Plastik Ayakkabıcılar Sitesi ihalesinin muhammen bedeli 61 milyon 970 bin lira olarak belirlendi. İhalenin ardından Nizip Caddesi üreticileri BUSEM’de kendilerine sözü verilen bölgeye taşınacak.

BEDELİ 61 MİLYON TL

Sadece ayakkabı, terlik gibi ürünleri üreten imalatçı olduğuna dair belgeyi sunabilecek kooperatifler ihaleye katılabilecek. 238 bin 348 metrekare alan için en 200 üyesi olan kooperatifler müracaat edebilecek. İhale şartları arasında ihaleye katılacak kooperatiflerin en az 100’ünün Yaprak ve Çakmak Mahalleleri sınırları içerisinde faaliyet göstermesi gerekiyor. Bu üyelerinde Ticaret Odası, Sanayi Odası veya Esnaf Odası’ndan herhangi bir odaya kayıtlı olduğuna dair belge isteniyor.

DÜNYA PAZARINDAKİ PAYI ARTIRACAK

2016 yılından bu yana ayakkabıcı esnafının BUSEM bölgesine taşınması için çaba gösteren SS Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin tek başına katılması beklenen ihalenin ardından Nizip Caddesi’nde bulunan üreticiler BUSEM’e taşınacak.

Editör: Haber Merkezi