Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Nizip Caddesi'de ayakkabı ve terlik üreten esnafa seçim öncesi taşınma sözü vermişti. Riskli bölge ilan edilen Nizip Caddesi'ndeki esnaf, yıllardır BUSEM'e taşınmayı bekliyordu. Taşınma ihalesi bugün saat 15.00'da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. İhale komisyon başkanlığını Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan üstlendi. Plastik Ayakkabıcılar Sitesi ihalesinin muhammen bedeli 61 milyon 970 bin lira olarak belirlendi. 

İhaleye katılan SS Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi ile Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi arasında gergin dakikalar yaşandı. Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, açık artırmada 180 milyon 500 bin lira teklif vererek ihaleyi kazandı.

"İhale boşuna yapıldı" 

Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Başkanı Murat Gün ihale esnasında ve ihale sonrasında itirazlarını sürdürdü. Gün, karşı tarafın ihaleye fesat karıştırdığını ve ihalede rakamı kasıtlı olarak arttırdıklarını belirtti. Gün "Nizip Caddesi'ndeki küçük ölçekli hiçbir esnaf bu ihaleden çıkan rakamdan dolayı BUSEM'de yer alamaz. Bu iş rant uğruna gitti. Bugün burada kaybeden esnaf oldu. Bu ihale resmen boşu boşuna yapıldı" ifadelerini kullandı.

"Karşı taraf rüşvet teklifinde bulundu"

Başkan Gün, rakip kooperatif grubunun daha öncesinde rüşvet teklifinde bulunduğunu vurguladı. Gün, "Karşı taraf, daha önce bize rüşvet teklifinde bulundu. Böyle bir şeyi kabul etmeyince bize bu 'bu ihaleye gireceğiz ve rakamları yükselteceğiz' dediler. İhale esnasında da gördüğünüz gibi dediklerini gerçekleştirdiler. Her halükarda esnafa yarayan bir iş olmadı" sözlerini kullandı.

"Bugün burada kazanan esnaf olmadı" 

Nizip Caddesi esnafının ihaleden çıkan rakamdan dolayı BUSEM'de kendilerine ayrılan bölgeyi almakta zorlanacaklarını belirten Gün, ihalenin esnaf için yapılmadığını vurguladı. Gün "Bu ihale esnaf için yapılmadı. Doğru düzgün rekabet ortamı oluşmadan ihale gerçekleşti. Burada ciddi bir haksızlık oldu. Ben isteseydim orayı daha yüksek bir rakama da alırdım. Ama ben kooperatifimizn üyelerini ve esnafımızı düşündüm" dedi.  

"Sahte imza düzenlediler"

Başkan Gün'ün itiraz ettiği diğer bir nokta ise rakip kooperatifin sahte imzalarla üyelerini gösterdiklerini, gerekli şartları sağlamak adına evrakta sahteciliğe başvurduklarını belirtti. Başkan Gün, konuyu yargıya taşıyacaklarını ve gerekli itirazlarda bulunacaklarını ifade etti. Gün "Rakip taraf üyeler konusunda da şaibeye bulaşmıştır. Üyelerinin izni dahilinde olmadan sahte imzalarla gerekli şartları sağlamaya çalışmışlardır. Bu duruma ihale esnasında da itirazda bulunduk. Daha öncesinde de esnafımız bu duruma ilişkin itirazda bulunmuşlardı. Ancak bu itirazlara rağmen bugün bu ihale gerçekleştirildi" sözlerini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi