Gaziantep, 2022 yılının ilk 5 ayında Türkiye ekonomisine 45 Milyon 327 Bin TL ile en fazla katkı sağlayan 3. şehir olmayı başardı. Bu başarıda Gaziantep’in meslek liselerinin payı oldukça yüksek. Birinciliği ise Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) üstleniyor. Beylerbeyi MTAL, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan istatistiklere göre bu yılın ilk beş ayında 14 milyon 132 bin TL gelir elde ederek en fazla gelir elde eden okullar sıralamasında ilk sıraya tırmandı. 2019 yılında okul müdürü olarak göreve başlayan Selçuk Eroğlu ile bir araya geldik, bu başarının hikayesini kendisinden dinledik.

Norveç’te yeme-içme üzerine yapılan bir araştırmadan etkilenerek okulda büyük bir mutfak atölyesi kurmaya karar verdiklerini söyleyen Eroğlu, “Bizim gibi resmi kurumların kar amacı yok. Kar amacı güden bir kuruluş olmadığımızdan dolayı fiyatları dengeleyici bir rol üstlenebiliriz. Gerçekten de şu an verdiğimiz kalitede yemek üretebilecek bir firmanın olduğunu düşünmüyorum. Fiyatlarımız da son derece makul düzeyde” diyor.

AMACIMIZ SAĞLIKLI VE KALİTELİ YEMEK SUNMAK

Beylerbeyi MTAL, hem ildeki öğrencileri destekliyor hem Türkiye ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor. Okulun yiyecek içecek hizmetleri alanında büyük mutfak atölyeleri bulunuyor.  El-Bab Hastanesi, Cerablus Hastanesi, Gaziantep İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Gaziantep İslam  Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve Araban, Karkamış, Oğuzeli, Nizip, Şehitkamil, Yavuzeli ilçelerinin taşımalı öğrencilerine Beylerbeyi MTAL yemek hizmeti veriyor. “Bizim amacımız resmi kurumların özellikle yemek verdiğimiz yerlerin kaliteli ve dengeli, sağlıklı besin ve yemeğe ulaşmalarını sağlamak” diyen Eroğlu, mutfakta kullanılan tüm ürünlerin tarım kredi kooperatifinden alındığının altını çiziyor.

OKUL KADAR ATÖLYELERİMİZ VAR

Okuldaki yemek üretiminin 2021 Eylül ayında başladığını kaydeden Eroğlu, “6 ilçenin taşımalı eğitim gören öğrencilere yemek vererek başladık. Bu öğrencilerin toplam sayısı 11 bin 250. Mutfağımızın kurulmasının asıl amacı hem öğrencilerimizin yaşayarak öğrenmesini sağlamak hem de piyasada, yeme içme sektöründe dengeleyici bir rol üstlenmek. Aynı zamanda yemek verdiğimiz yerlere kaliteli ve sağlıklı yemek sunmak” diyor. Eroğlu, okul mutfağının fiziki kapasitesiyle ilgili de şunları söylüyor: “Mutfağımız bin metrekare alana sahip. Atölyelerimiz de çok geniş. Üç atölyemizin her biri bin metrekare. Bu neredeyse bir okul demek. Atölyelerin birine son sistem mutfak kurduk. Soğuk hava depolarından kuru depolarına kadar var. Ayrıca bin metrekarelik bir depomuz daha var. Günlük gelen su ve kuru gıda ürünlerini burada depoluyoruz.”

AR-GE’YE YATIRIM YAPACAĞIZ

Şu an 25 bin kişiye yemek verdiklerini belirten okul müdürü Selçuk Eroğlu, “Yemek dışında başka alanlarda üretim yapmıyoruz. Sadece yemek alanında üretim yapıyoruz. İleride ise makina ve tasarım alanı ile elektrik elektronik teknolojisi alanında ciddi bir üretim gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için AR-Ge'ye bir yatırıp yapmayı planlıyoruz. Okul olarak en büyük hedefimiz AR-Ge’ye yatırım yaparak makina ve elektrik bölümünde üretim gerçekleştirmek” diyor.

Editör: Haber Merkezi